Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς για Αμερικανούς τουρίστες
Τάσεις

Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς για Αμερικανούς τουρίστες

Η Ελλάδα, η οποία ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση και το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Η Ελλάδα κατετάγη στην 7 θέση της λίστας με τους πιο δημοφιλής προορισμούς που επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες για τις επερχόμενες διακοπές τους, σύμφωνα με έρευνα του Virtuoso, του μεγαλύτερου αμερικανικού δικτύου τουριστικών γραφείων για πολυτελείς διακοπές.
Τα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι οι περισσότερες κρατήσεις φέτος έγιναν για την Ιταλία, με την Γαλλία, τη Ν. Αφρική και το Ισραήλ να ακολουθούν κλείνοντας την πρώτη 5άδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 7η θέση της κατάταξης των 10 κορυφαίων προορισμών στον κόσμο.
Ένας ακόμη πίνακας της έρευνας παρουσιάζει την επίδοση που έχουν οι εκάστοτε χώρες σε ό,τι αφορά στην αύξηση των αφίξεων. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση κατετάγη η Τουρκία, με αύξηση ύψους 310%, ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα που κλείνει την 10άδα, με ποσοστό αύξηση 74%.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στη μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εκδήλωση για πολυτελή τεαξίδια, την 30η Virtuoso Travel Week. Με εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται από τις 11-17 Αυγούστου, είναι η αντίστοιχη Fashion Week για τον ταξιδιωτικό τομέα, όπου και αποκαλύπτονται τα τελευταία νέα και οι τάσεις που διαμορφώνουν τη βιομηχανία.
The Virtuoso Top 10:
Οι 10 χώρες που επιλέγουν οι Αμερικανοί βάσει των κρατήσεων το 2018
  1. Ιταλία
  2. Γαλλία
  3. Ν. Αφρική
  4. Ισραήλ
  5. Γερμανία
  6. Ιαπωνία
  7. Ελλάδα
  8. ΗΠΑ
  9. Ν. Ζηλανδία
  10. Ελβετία
Η Γερμανία έχει έντονη ζήτηση για κρουαζιέρες σε ποταμούς που επιθυμούν να γνωρίσουν τις φημισμένες αγορές των Χριστουγέννων. Ο γοητευτικός συνδυασμός της παράδοσης και της νεωτερικότητας της Ιαπωνίας την έχει καταστήσει όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των ταξιδιωτών, με αποτέλεσμα κιόλας να έχει θέση στην λίστα των πιο αναδυόμενων προορισμών. Η Νότια Αφρική και η Νέα Ζηλανδία, αμφότερες αγαπημένες από οικογένειες και ταξιδιώτες περιπέτειας, είναι επιτακτικές επιλογές για εποχικότητα, καθώς οι Αμερικανοί κατευθύνονται προς τις διακοπές της άνοιξης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η επιθυμία των Αμερικανών να περιπλανηθούν στη χώρα τους και να μείνουν πιο κοντά στο σπίτι για τις διακοπές είναι ακόμη δυνατή.
The Virtuoso Hot 10:
Οι 10 χώρες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων φέτος
  1. Τουρκία (+ 310%)
  2. Αίγυπτος (+ 264%)
  3. Μαρόκο (+ 144%)
  4. Ινδία (+ 128%)
  5. Νήσοι Κέιμαν (+ 124%)
  6. Βραζιλία (+ 92%)
  7. Ισραήλ (+ 88%)
  8. Ελβετία (+ 82%)
  9. Ινδονησία (+ 76%)
  10. Ελλάδα (+ 74%)
Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική τείνουν να βλέπουν αυξητική πορεία για το φθινόπωρο στην περίοδο των διακοπών, αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση για αυτήν την ενδιαφέρουσα περιοχή του κόσμου είναι υπερβολική. Συγκεκριμένα, το Ισραήλ είναι ένας από τους τρεις προορισμούς που κατάφεραν να πάρουν μια θέση και στις δύο λίστες αυτό το τρίμηνο, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την περιοχή. Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας αποτελούν πώλο έλξης για οικογένειες με σκοπό να περάσουν τις χειμερινές τους διακοπές. Η Ελλάδα, η οποία ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση και το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Οι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν επίσης ζεστούς προορισμούς που προσφέρουν ξεχωριστές πολιτιστικές εμπειρίες, όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Ινδονησία.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024