Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μουσεία

Βανδαλισμός στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο

Τατιάνα Ρόκου - 16 Αύγουστος 2018, 12:32

Δυο γυναίκες έριξαν λάδι προκαλώντας φθορές σε αντικείμενα αλλά και σε χώρους του μουσείου σε μάρμαρα και τοίχους, στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, αλλά και των περιοδικών εκθέσεων στη βίλα Ιλίσια.


Σημαντικές φθορές σε ορισμένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, προκάλεσαν άγνωστοι. Πιο συγκεκριμένα, έριξαν λάδι σε εκθέματα, προκαλώντας σημαντικές φθορές σε κάποια, και ανεπανόρθωτες σε κάποια άλλα. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου της 28ης Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είχαν βάρδια 20 φύλακες. Η αναλάλυψη του βανδαλισμού ωστόσο έγινε την επόμενη μέρα, και όχι άμεσα, ενώ οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου δείχνουν ότι επρόκειτο για δύο γυναίκες που κυκλοφορούσαν ανενόχλητες στον χώρο του Μουσείου καταστρέφοντας πολιτισμική κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, έριξαν λάδι προκαλώντας φθορές σε αντικείμενα αλλά και σε χώρους του μουσείου σε μάρμαρα και τοίχους, στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, αλλά και των περιοδικών εκθέσεων στη βίλα Ιλίσια.

Οι καταστροφείς έριξαν επίσης λάδι και στον άμβωνα του παλαιοχριστιανικού παρεκκλησίου, καθώς και στον δίδυμο κιβωτιόσχημο τάφο από τη Σταμάτα Αττικής, καθώς και στον κοπτικό σταυρό από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Τα εκθέματα έχουν υποστεί βλάβη θα πρέπει να μετακινηθούν και να υποβληθούν σε συντήρηση, ενώ θα πρέπει να αποκατασταθούν και οι επιφάνειες των τοίχων που έχουν λερωθεί.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top