Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Τριπλασιάστηκαν οι διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Αύγουστος 2018, 15:16

Η άνοδος της αεροπορικής κίνησης οφείλεται πάντως σε κοινές προσπάθειες των τελευταίων ετών από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, τους ανθρώπους του τουρισμού και της αεροπορίας


Παρά τις θετικές διαφορές που άρχισαν να διαφαίνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού και τον τριπλασιασμό των αφίξεων μέσα σε έναν χρόνο, η πόλη των Ιωαννίνων δεν “συγκρατεί” ακόμη τους Ευρωπαίους, αφού οι τουρίστες που προσγειώνονται από το εξωτερικό μετακινούνται στα παράλια της Ηπείρου, στα Ζαγοροχώρια ή ακόμη και στις παραλίες της Αλβανίας χωρίς να μένουν στην πόλη για να περιηγηθούν στα αξιοθέατά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Αυτό αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της τουριστικής στρατηγικής και προβολής της πόλης από όλους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση του τουρισμού στο άμεσο μέλλον και ειδικά τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των μελών της επιτροπής που ήδη έχει συσταθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του Επιμελητηρίου, της Ενωσης Ξενοδόχων κ.ά.

Η σημαντική άνοδος της αεροπορικής κίνησης, που καταγράφει ρεκόρ σε σχέση με άλλες χρονιές, οφείλεται πάντως σε κοινές προσπάθειες των τελευταίων ετών από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, τους ανθρώπους του τουρισμού και της αεροπορίας. Ενδεικτικά μόνο μέσα στον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 112 πτήσεις της Aegean-Olympic (3.826 αφίξεις και 3.815 αναχωρήσεις επιβατών), 18 πτήσεις της κυπριακής Tus Air (411 αφίξεις και 418 αναχωρήσεις) και 16 πτήσεις της σκανδιναβικής Small Planet (1.428 αφίξεις και 1.371 αναχωρήσεις). Η εγκατάσταση του ανεφοδιαστικού σταθμού της Air BP δημιούργησε προϋποθέσεις για την άνοδο της γενικής αεροπορίας, με τη διαθεσιμότητα καυσίμου τύπου AVGAS, ενώ το μη ιδιωτικοποιημένο καθεστώς του αεροδρομίου αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα, καθώς τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης παραμένουν χαμηλά. Ηδη, σημειώνεται αύξηση της τάξεως του 1.500% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, από ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που επιλέγουν το αεροδρόμιο είτε ως προορισμό είτε ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι τους. Οσον αφορά τις επιβατικές πτήσεις, δρομολόγια από την Αθήνα και τη Λάρνακα εμφανίζουν υψηλές πληρότητες, ενώ οι δύο πτήσεις charter από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη χαρακτηρίζονται επιτυχημένες. Τέλος, ο σκανδιναβικός τουριστικός κολοσσός Apollo Rejser ανακοίνωσε την αύξηση των δρομολογίων προς τον Διεθνή Αερολιμένα Ιωαννίνων για το 2019, με μία πτήση από το Οσλο και μία από το Ελσίνκι.

Ηδη, σημειώνεται αύξηση της τάξεως του 1.500% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, από ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που επιλέγουν το αεροδρόμιο είτε ως προορισμό είτε ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι τους. Οσον αφορά τις επιβατικές πτήσεις, δρομολόγια από την Αθήνα και τη Λάρνακα εμφανίζουν υψηλές πληρότητες, ενώ οι δύο πτήσεις charter από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη χαρακτηρίζονται επιτυχημένες. Τέλος, ο σκανδιναβικός τουριστικός κολοσσός Apollo Rejser ανακοίνωσε την αύξηση των δρομολογίων προς τον Διεθνή Αερολιμένα Ιωαννίνων για το 2019, με μία πτήση από το Οσλο και μία από το Ελσίνκι.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top