Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟ Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας καλεί την άρση της απεργία της ΠΝΟ
Ακτοπλοΐα

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας καλεί την άρση της απεργία της ΠΝΟ

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς της χώρας να να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, να βρουν τη χρυσή τομή και να μην πραγματοποιηθεί η επερχόμενη απεργία της ΠΝΟ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Επιστολή με κατεπείγοντα χαρακτήρα απέστειλε σήμερα Παρασκευή 17/8/2018 ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή (με κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Τουρισμού, στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), με αφορμή την προαναγγελθείσα απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ στις 3 Σεπτεμβρίου 2018.
Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Τελώνης και η γενική γραμματέας Σταυρούλα Γεωργαντά και εκφράζει την έντονη ανησυχία όλων των μελών του Συνδέσμου για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η απεργιακή κινητοποίηση και στην εικόνα του ελληνικού τουρισμού και στην ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα καλεί τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία άμεσα, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τόσο η πλευρά των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) όσο και η πλευρά των εργαζομένων (ΠΝΟ) να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, να βρουν τη χρυσή τομή και να μην πραγματοποιηθεί η απεργία.
Τα μέλη του Συνδέσμου απευθύνουν προς τον Υπουργό έκκληση να παρέμβει, εξηγώντας του στην επιστολή ότι, “κύριε Υπουργέ, θα δημιουργηθεί ένα σκηνικό που κάθε άλλο παρά θα διαφημίζει τη χώρα μας. Τουρίστες, που έχουν κάνει εδώ και καιρό τον προγραμματισμό τους για εκείνη τη Δευτέρα (είτε για αναχώρηση είτε για άφιξη), θα κινδυνέψουν ‘να μείνουν στο δρόμο’. Στα λιμάνια θα δημιουργηθούν εικόνες που θα τσαλακώσουν το προφίλ που με τόσο κόπο και αγώνα έχει χτίσει τη φετινή σεζόν ο τουριστικός κλάδος.
Εμείς από την πλευρά μας, ελπίζοντας ότι εκφράζουμε και το σύνολο των φορέων της Δυτικής Ελλάδας και της Πάτρας, απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να επιδείξουν όλοι τη δέουσα κατανόηση, να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να προκαλέσει αυτή η απεργιακή κινητοποίηση τη δεδομένη χρονική στιγμή και να αποδείξουμε όλοι μας ότι βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ’ όλα“.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024