Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜήνυση κατά του Ν. Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από το δήμαρχο Μυκόνου
Περιφέρεια

Μήνυση κατά του Ν. Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από το δήμαρχο Μυκόνου

Ζητείται ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος, λόγω της παραβατικότητας κατά την τουριστική περίοδο. 'Είναι αδιανόητο να υποχρεώνονται οι αιρετοί α' βαθμού να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να έχουν από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα', λέει η ΚΕΔΕ.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε χθες το πρωί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά “με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο”. Αποκορύφωμα αυτών των φαινομένων, σημειώνεται, αποτελεί η βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μ. Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου, της μηνυτήριας αναφοράς έχει προηγηθεί πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων για τα προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος.

Ζητείται ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος, λόγω της παραβατικότητας κατά την τουριστική περίοδο.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρεται, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 – 200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως, επίσης, τονίζεται, ο δήμαρχος γνωστοποιεί δέσμευση του δήμου, ώστε να διασφαλίσει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς.

Μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάς ενημέρωσε και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, από τον οποίον ζήτησε εκ νέου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στη Μύκονο.

ΚΕΔΕ: Υποχρέωση του Κεντρικού Κράτους η προστασία της εικόνας της χώρας
Ο κ. Γ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει: “Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζονται δήμαρχοι να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, για να διασφαλίσουν το αυτονόητο, την ασφάλεια των πολιτών των τοπικών τους κοινωνιών.

Η μηνυτήρια αναφορά του συναδέλφου δημάρχου Μυκόνου Κ. Κουκά, με αφορμή  την υποστελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου και την αύξηση της εγκληματικότητας σε ένα νησί που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand name της χώρας μας, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Είναι το έσχατο μέσο που έχει ως δήμαρχος για να προστατεύσει την εικόνα του τόπου του και να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων κι επισκεπτών ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των τοπικών αρχών ενός Δήμου που προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων και συνεισφέρει με τον τρόπο αυτό εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα. Ο κ. Σκουρλέτης πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα. Είναι αδιανόητο να υποχρεώνονται οι αιρετοί α’ βαθμού να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να έχουν από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα. Ας αντιληφθούν επιτέλους στην κυβέρνηση ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εικόνα της χώρας μας. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέο πλούτο, θέσεις εργασίας και εισοδήματα με τις πολιτικές της, ας διασφαλίσει  τουλάχιστον τις κατάλληλες προϋποθέσεις σε αυτούς που μπορούν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024