Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥποστελέχωση και στο Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης καταγγέλλει ο δήμαρχος
Περιφέρεια

Υποστελέχωση και στο Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης καταγγέλλει ο δήμαρχος

Λόγω του πολύ μικρού αριθμού αστυνομικών και της έλλειψης τροχαίας και δημοτικής αστυνομίας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε τα απλά αστικού τύπου προβλήματα, όπως η παράνομη στάθμευση και η κυκλοφοριακή συμφόρηση το καλοκαίρι.

Μετά τη διαμαρτυρία (μέσω μήνυσης κατά του Ν. Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.) του δημάρχου Μυκόνου για την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος του νησιού, και ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Νικόλαος Ζώρζος κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε στον σταθμό, ο κ. Ζώρζος στο νησί υπάρχουν μόλις 29 αστυνομικοί – μαζί με τους αποσπασμένους – και 15 δόκιμοι. Τόνισε ότι επί χρόνια προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα της υποστελέχωσης σημειώνοντας πως ο σχεδιασμός για την αστυνόμευση της Σαντορίνης είναι πολύ παλιός και δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα του νησιού που μετρά 5,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το χρόνο.

Ο κ. Ζώρζος επεσήμανε ακόμη ότι λόγω του πολύ μικρού αριθμού αστυνομικών και της έλλειψης τροχαίας και δημοτικής αστυνομίας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε τα απλά αστικού τύπου προβλήματα, όπως για παράδειγμα η παράνομη στάθμευση και η κυκλοφοριακή συμφόρηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024