Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Καμίνης για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: 'Η αστυνομία μπορεί, αρκεί να υπάρχει πολιτική εντολή'
Εγκληματικότητα

Γ. Καμίνης για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: 'Η αστυνομία μπορεί, αρκεί να υπάρχει πολιτική εντολή'

Ο δήμαρχος Αθηναίων ρωτά γιατί, ενώ τόσο καιρό ήταν γνωστό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι στην περιοχή γύρω από του Φιλοπάππου υπάρχει πρόβλημα με συμμορίες που ληστεύουν τουρίστες, δεν κινήθηκε εγκαίρως ώστε να ξεκαθαρίσει εκεί την περιοχή.

Με τις συλλήψεις για την τραγική υπόθεση του Φιλοπάππου αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει τις δυνατότητες, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση και να έχει λάβει τις αντίστοιχες εντολές, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Είχα ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του κ. Τόσκα, γιατί έβλεπα ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να καταπολεμηθεί η ανασφάλεια στην Αθήνα. Και μιλάω κυρίως για την πολιτική βία και μία επιχειρησιακή ανεπάρκεια ως προς την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος”, τόνισε ο κ. Καμίνης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον “ΣΚΑΪ”.

“Το γεγονός ότι συνέλαβαν τόσο γρήγορα τους δράστες, και μπράβο στην ελληνική αστυνομία, αποδεικνύει ότι όταν είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη δουλειά τους τα καταφέρνουν” σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και επισήμανε: “Ρωτάω, λοιπόν εγώ γιατί, ενώ τόσο καιρό ήταν γνωστό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι στην περιοχή γύρω από του Φιλοπάππου υπάρχει πρόβλημα με συμμορίες που ληστεύουν τουρίστες, δεν κινήθηκε εγκαίρως ώστε να ξεκαθαρίσει εκεί την περιοχή;”

Αναφορικά με τον φωτισμό και την ευθύνη της διαχείρισης του Φιλοπάππου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ως αρχαιολογικός χώρος, η φύλαξή του και ο φωτισμός είναι στην ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι ο δήμος θα μπορούσε να παρέμβει αποφασιστικά μόνο αν είχε μητροπολιτικές αρμοδιότητες, θέμα που επανέρχεται στο προσκήνιο.


Και άλλες ληστείες σε τουρίστες

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” οι τρεις δράστες που επιτέθηκαν στον Νικόλα Μουστάκα και τον οδήγησαν στο θάνατο, πέντε ημέρες πριν είχαν επιτεθεί σε δυο Γερμανίδες τουρίστριες, ακριβώς στο ίδιο σημείο και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Η μία κατάφερε να απαθανατίσει φωτογραφικά τις στιγμές της επίθεσης. Η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της μιας τουρίστριας και να εξαφανιστεί, ενώ οι δυο κοπέλες κατευθύνθηκαν αμέσως στο ΑΤ Ακροπόλεως για να καταθέσουν. Εκεί κατέθεσαν και τις φωτογραφίες των αλλοδαπών που έβγαλαν. Αυτές οι φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση των δραστών της δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα.

Όπως αποκαλύπτεται, η συμμορία των τριών αλλοδαπών βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 10 επιθέσεις-ληστείες στην ίδια περιοχή και με τρόπο ίδιο με αυτό που ακολουθήθηκε στο έγκλημα του Δεκαπανταύγουστου. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις δράστες ήταν σεσημασμένοι, οι δύο για κλοπές και ο ένας για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο 17χρονος, μάλιστα, είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο ΑΤ Ομόνοιας μια φορά την εβδομάδα, αν και ήταν αγνώστου διαμονής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024