Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση 7% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2017, η Κίνα ηγέτης στα εξερχόμενα ταξίδια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Αύγουστος 2018, 15:43

Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 1,3 δισεκατομμύριο το 2017, περίπου 84 εκατ. περισσότερες από το προηγούμενο έτος, γεγονός που συνοστά και ένα νέο ρεκόρ για τον τουρισμό.


Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις σημείωσαν αύξηση κατά 7% το 2017, ποσοστό που δείχνει ότι πρόκειται για την υψηλότερη αύξηση από το 2010, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον τουρισμό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Η αύξηση των αφίξεων αντανακλάται στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών που οφείλονται στον τουρισμό, οι οποίες έφθασαν τα 1,6 τρισ. δολ. το 2017, καθιστώντας τον τουρισμό τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγικό τομέα στον κόσμο.

Η έρευνα “UNWTO Tourism Highlights 2018 Edition” δείχνει ότι οι διεθνείς αφίξεις ανήλθαν σε 1,3 δισ. το 2017, περίπου 84 εκατ. περισσότερες από το προηγούμενο έτος, γεγονός που συνοστά και ένα νέο ρεκόρ για τον τουρισμό. Ο τομέας πλέον εμφανίζει συνεχή αύξηση των αφίξεων εδώ και οκτώ χρόνια. Η αύξηση του 2017 ήταν η υψηλότερη από το 2010, με την Ευρώπη και την Αφρική να ηγούνται, οι οποίες σημείωσαν αύξηση στις αφίξεις τους 8% και 9% αντίστοιχα.

Οι διεθνείς τουριστικές εισπράξεις αυξήθηκαν επίσης κατά 5% το 2017. Εκτός από τα έσοδα των προορισμών ανά τον κόσμο που ανήλθαν σε 1,3 τρισ. δολ., ο διεθνής τουρισμός παρήγαγε άλλα 240 δισ. δολ. από τις διεθνείς μεταφορές διεθνών επιβατών. Αυτό αύξησε τις συνολικές τουριστικές εξαγωγές σε 1,6 τρισ. δολ., ή αλλιώς 4 δισ. δολ. την ημέρα, αριθμοί που αντιστοιχούν στο 7% των παγκόσμιων εξαγωγών.

Τα ισχυρά αποτελέσματα του 2017 προήλθαν από τη διαρκή ζήτηση για ταξίδια σε προορισμούς σε όλες τις περιοχές του κόσμου, σε συνδυασμό με τη σταθερή ανάκαμψη σε όοσυς προροσιμούς επλήγησαν από ζητήματα ασφαλείας τα τελευταία χρόνια. Η ισχυρή εξερχόμενη ζήτηση από όλες σχεδόν τις αγορές - πηγές, μαζί με την ανάκαμψη μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία, ήταν οι λόγοι που ωφελήθηκαν τόσο οι “ώριμοι” όσο και οι αναδυόμενοι προορισμοί.

Η νέα έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι η Κίνα συνεχίζει να ηγείται στον τομέα των παγκόσμιων εξερχόμενων ταξιδιών, έχοντας ξοδέψει 258 δισ. δολ. στον διεθνή τουρισμό το 2017. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 των συνολικών τουριστικών δαπανών παγκοσμίως το 2017, οι οποίες ανήλθαν σε 1,3 τρισ. δολ., 94 δισ. δολ. περισσότερο από το 2016.

Μεταξύ των κορυφαίων αγορών και προορισμών στον κόσμο, το 2017 η Ισπανία ανέβηκε στις προτιμήσεις των τουριστών, με αποτέλεσμα να γίνει ο δεύτερος πιο επισκέψιμος προορισμός στον κόσμο, μετά τη Γαλλία. Η Ιαπωνία έκανε την εμφάνισή της στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τα υψηλότερα τουριστικά κέρδη, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση μετά από έξι χρόνια διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης, ενώ επίσης και η Ρωσία επανήλθε στην πρώτη δεκάδα, στην όγδοη θέση.

Τα διαθέσιμα στοιχεία για τις αρχές του 2018 επιβεβαιώνουν ότι ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει έντονα να αναπτύσσεται, με ετήσια αύξηση 6% στις αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου.

UNWTO Tourism Highlights 2018 Edition|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top