Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤέλος στη δωρεάν χειραποσκευή από τη Ryanair από το Νοέμβριο
Αεροπορικές εταιρείες

Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή από τη Ryanair από το Νοέμβριο

Η Ryanair θα παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες να πάρουν και δεύτερη αποσκευή βάρους έως 10 κιλών μαζί τους πληρώνοντας 8 λίρες (8,86 ευρώ), από 25 ευρώ που κοστίζει σήμερα μια βαλίτσα βάρους 20 κιλών.

Από την 1η Νοεμβρίου 3018 η Ryanair δε θα επιτρέπει πλέον στους επιβάτες δωρεάν δεύτερη αποσκευή στην καμπίνα. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται αποκλειστικά στους επιβάτες που έχουν πληρώσει για προτεραιότητα επιβίβασης να φέρουν μαζί τους δύο δωρεάν τσάντες μεταφοράς (μια τσάντα με ροδάκια και μια μικρότερη χειραποσκευή). Στους υπόλοιπους επιβάτες θα επιτρέπεται μόνο μια δωρεάν μικρή τσάντα μεταφοράς, ένα backpack ή μια τσάντα laptop.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η Ryanair θα παρέχει ωστόσο τη δυνατότητα στους επιβάτες να πάρουν και δεύτερη αποσκευή βάρους έως 10 κιλών μαζί τους πληρώνοντας 8 λίρες (8,86 ευρώ) – κόστος μικρότερο από τα 25 ευρώ που πληρώνουν σήμερα για μια βαλίτσα βάρους 20 κιλών. “Οι παραδοσιακού μεγέθους χειραποσκευές, η μεγαλύτερη δηλαδή από τις τσάντες που οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα στην πλειονότητα των  αεροπορικών -θα αφήνεται στο check-in και θα κοστίζει 8 ευρώ για τους επιβάτες που δεν έχουν διασφαλίσει την προτεραιότητά τους”, ανέφερε η Ryanair.

Ο Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer της Ryanair, δήλωσε: “Αυτή νέα πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει τις καθυστερήσεις των πτήσεων. Το 60% των πελατών δε θα επηρεαστεί από αυτές τις αλλαγές και αναμένουμε ότι το υπόλοιπο 40% είτε θα επιλέξει θα αγοράσει επιβίβαση με προτεραιότητα είτε να κάνουν check-in 10 κιλών, είτε θα επιλέξουν να ταξιδέψουν μόνο με μία μικρή τσάντα μεταφοράς δωρεάν”.

Τα ντουλαπάκια στα Boeing 737 της Ryanair μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 100 βαλίτσες, ενώ ο αριθμός των  πωληθέντων εισιτηρίων με προτεραιότητα επιβίβασης ανέρχεται σε 95 –περίπου το μισό του ανώτατου αριθμού των επιβατών- ανά πτήση. Το όριο μεγέθους της δωρεάν, μικρής τσάντας έχει επίσης ελαφρά αυξηθεί, αλλά σε περίπτωση που δε χωρέσει στο μετρητή αποσκευής στο αεροδρόμιο, ο επιβάτης θα χρεωθεί 25 ευρώ και η αποσκευή δε θα μπει στην καμπίνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024