Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΦωτιά εν πλω στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος', σώοι όλοι οι επιβάτες
Ακτοπλοΐα

Φωτιά εν πλω στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος', σώοι όλοι οι επιβάτες

Πολλοί από τους επιβάτες, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του 'Ελευθέριος Βενιζέλος' θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου, κατέπλευσε το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ΑΝΕΚ Lines, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες, 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. Το πλοίο, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10 το βράδυ με προορισμό τα Χανιά.

Σαράντα λεπτά μετά τον απόπλου του πλοίου ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών από το πλαϊνό μέρος του πλοίου με σκάλα και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το πλοίο.

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών. Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

“Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ”, δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. “Αυτήν τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν”.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΠ μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν:
α) Διέθεσαν θέση παραβολής για το πλοίο στον προβλήτα κρουαζιέρας και μάλιστα κοντά στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης και η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών και των μελών του πληρώματος.
β) Διέθεσαν ειδική κλίμακα (αεροπορικού τύπου) ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτερη αποβίβαση των επιβατών και άλλα ειδικά μέσα (κλαρκ, κινητό γερανό, μηχανήματα) για την εξυπηρέτηση των απαιτούμενων ενεργειών.
γ) Διέθεσαν λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών μετά την αποβίβασή τους.
δ) Διέθεσαν τον επιβατικό σταθμό “Θεμιστοκλής” για την καταγραφή των αποβιβασθέντων, την παροχή νερού στους επιβάτες ακόμη και ειδικών αμαξιδίων σε ΑΜΕΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024