Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόσωπα στον τουρισμό

Θλίψη στον τουριστικό κόσμο - Πέθανε ο ακαδημαϊκός Περικλής Λύτρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Αύγουστος 2018, 14:02

Ο Περικλής Λύτρας ήταν δραστήριο μέλος της ελληνικής τουριστικής κοινότητας, με πλήθος δραστηριότητες, πέραν της ακαδημαϊκής, καθώς ήταν συγγραφέας βιβλίων, αρθρογράφος σε περιοδικά του χώρου, κ.λπ., ενώ είχε τιμηθεί και βραβευθεί για το όλο επιστημονικό, συγγραφικό και σωματειακό-κοινωνικό του έργο.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ακαδημαϊκός Περικλής Λύτρας, πέθανε χθες, σε ηλικία 65 ετών. Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αναφέρει: “Με βαθιά οδύνη ανακοινώνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο αδόκητος θάνατος του καθηγητή Περικλή Λύτρα, αναπλ. κοσμήτορα της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Ιδρύματος και διευθυντή του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ‘Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό’, που οργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίο Αιγαίου”.


Ο Περικλής Λύτρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολιτική Κοινωνιολογία και την Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία. Ήταν κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών D.E.A. στο Παρίσι και έχει αναγορευθεί διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Ήταν καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγγραφέας 18 επιστημονικών βιβλίων ως μόνος συγγραφέας (εκ των οποίων τα 11 στον τουρισμό), συν-συγγραφέας σε 7 επιστημονικά βιβλία, επιμελητής πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων τόμων, αρθρογράφος τουριστικών περιοδικών (μεταξύ των οποίων και το traveldailynews, με δική του στήλη) και εκδότης δύο επιστημονικών περιοδικών με σύστημα κριτών στον Τουρισμό και στη Διοίκηση και Οικονομία. Διετέλεσε ακόμη, αιρετό μέλος της 7μελούς Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του ΤΕΙ Αθήνας, αιρετός επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΔΒΕ), ιδρυματικός υπεύθυνος των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 και ακαδημαϊκός συντονιστής του LLP – Erasmus Programme του ιδίου ιδρύματος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παράκτιας Αντισφαίρισης (beach tennis) Π.E.Π.AΝ.

Διετέλεσε επίσης επί δύο θητείες κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και κατ‘επανάληψη πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μέλος του 7μελούς αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, ειδικός επιστήμονας (Π.Δ. 407) του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET), αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (OMJET), πρόεδρος των Ελλήνων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ) και καθηγητής της Σχολής Ικάρων της Π.Α. επί πολλά χρόνια.


Έχει τιμηθεί και βραβευθεί για το όλο επιστημονικό, συγγραφικό και σωματειακό-κοινωνικό του έργο από εκπαιδευτικούς, τουριστικούς, αθλητικούς και εκδοτικούς φορείς. Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

H εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top