Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΘέμα και στο εξωτερικό η απεργία της ΠΝΟ
Ακτοπλοΐα

Θέμα και στο εξωτερικό η απεργία της ΠΝΟ

Τα ΜΜΕ του εξωτερικού αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες αποκλεισμένοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά, λόγω της νέας, 24ωρης απεργίας στην ακτοπλοΐα.

Δεμένα θα παραμείνουν και σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα νέα 24ωρη απεργία, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έκανε νέα πρόταση για αύξηση 2% από 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια αλλά δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που ζητά αύξηση 5%. Ο ΣΕΕΝ τονίζει ότι από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180.000 άτομα.

Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι δημοφιλή στους τουρίστες νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη πλήττονται από την απεργία, ενώ αρκετά ελληνικά νησιά δε διαθέτουν αεροδρόμια, ώστε να διευκολυνθούν οι τουρίστες στην αναχώρησή τους.

Όσοι τουρίστες επηρεαστούν δικαούνται αποζημίωσης και καλούνται να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, ενώ αναφέρεται ότι όσοι επηρεάστηκαν στράφηκαν στα Social Media, εκφράζοντας τα παράπονα και τη απογοήτευσή τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς ανέφερε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: “Δε φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από το Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024