Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Βρετανοί τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στην Ισπανία, για τις φθηνότερες Τουρκία και Αίγυπτο
Τάσεις

Οι Βρετανοί τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στην Ισπανία, για τις φθηνότερες Τουρκία και Αίγυπτο

Οι τουρίστες προτιμούν πλέον φθηνότερους προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, με αποτέλεσμα ο αριθμός των Βρετανών που επισκέπτονται την Ισπανία ετησίως να μειωθεί τον περασμένο Ιούλιο κατά 5,6%.

Ο αριθμός των τουριστών στην Ισπανία μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και μάλιστα κατά 4,9%, φτάνοντας τα 2,2 εκατομμύρια τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ισπανικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι τουρίστες προτιμούν πλέον φθηνότερους προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, με αποτέλεσμα ο αριθμός των Βρετανών που επισκέπτονται την Ισπανία ετησίως να μειωθεί τον περασμένο Ιούλιο κατά 5,6%.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 11% της ισπανικής οικονομίας και απασχολεί περισσότερους Ισπανούς από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος κλάδος στη χώρα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο επισκέψιμη χώρα στον κόσμο, πιο πάνω ακόμα και από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Το 2017 η χώρα καλωσόρισε 81,8 εκατ. διεθνείς επισκέπτες και ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά τη Γαλλία. Κατέλαβε επίσης τη δεύτερη θέση για τις διεθνείς εισπράξεις του τουρισμού με 68 δισ. δολ. που δαπανήθηακν από τους επισκέπτες το 2017.

Ο αριθμός των διεθνών αφίξεων κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018 σημείωσε σταδιακή άνοδο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 0,3% στα 47 εκατομύρια, γεγονός που αποτέλεσε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και οκτώ χρόνια.

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία σημειώνει μεγάλη ανάκαμψη στον τουρισμό της, η οποία κατά συνέπεια είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των διεθνών τουριστών στην Ισπανία. Μετά από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία, αλλά και μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, οι Βρετανοί τουρίστες επανέρχονται στη γειτονική χώρα.

Στη φωτογραφία, το Alicante στην Ισπανία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024