Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚλοπή δεδομένων σε 380.000 τραπεζικές κάρτες πελατών της British Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Κλοπή δεδομένων σε 380.000 τραπεζικές κάρτες πελατών της British Airways

Το περιστατικό αυτό είχε προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου, επηρεάζοντας 75.000 επιβάτες. Η British Airways ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων, η οποία αφορά σε 380.000 τραπεζικές κάρτες πελατών της και έγινε κάποια στιγμή μεταξύ 21 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, η οποία έχει τώρα διορθωθεί.

Οι πληροφορίες που εκλάπησαν αφορούν στο όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση email πελατών της και, κυρίως, όλα τα δεδομένα τραπεζικών τους καρτών, δηλαδή τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας, όσων έκαναν κρατήσεις από τον ιστότοπο της British Airways και από την εφαρμογή της για κινητά. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα θύματα της κλοπής αυτής θα πάρουν αποζημίωση. Οι κυβερνοπειρατές δεν απέκτησαν πρόσβαση στα δρομολόγια των πτήσεων ή τις πληροφορίες που βρίσκονται στο διαβατήριο των επιβατών.

“Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας που πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάστηκαν από το περιστατικό να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους ή τον εκδότη της κάρτας τους και να ακολουθήσουν τις συστάσεις τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία. “Λυπούμαστε βαθύτατα γι’αυτήν την αναστάτωση, η οποία προκλήθηκε από μια εγκληματική δραστηριότητα”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της British Airways Álex Cruz, ο οποίος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι να επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες που αφορά το περιστατικό αυτό.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του ιστοτόπου της και της εφαρμογής της για κινητά έχει εξομαλυνθεί και ότι οι πελάτες της που θέλουν να κάνουν κράτηση μπορούν να προχωρήσουν κανονικά σε αυτήν μέσω Internet.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024