Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα στην Κύπρο το α' εξάμηνο του 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 September 2018, 15:38

Τα έσοδα για το α' εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε 1,035 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με 996 εκατ. ευρώ, που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αύξηση περίπου 4%.


Το όριο του 1 δισ. ευρώ έχει ξεπεραστεί, όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα του α’ εξαμήνου του έτους, όπως διαφαίνεται από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), τα έσοδα για την εν λόγω περίοδο ανήλθαν σε 1,035 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με 996 εκατ. ευρώ, που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αύξηση περίπου 4%.

Τα αυξητικά αποτελέσματα των τουριστικών εσόδων και τα πολυδιάστατα ευεργετικά αποτελέσματα του τουρισμού στην οικονομία, αντικατοπτρίζονται και στις σημαντικές αυξήσεις του κύκλου εργασιών των τουριστικών καταλυμάτων και κέντρων εστίασης.

Επισημαίνεται ότι, βάσει των σχετικών στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, ο δείκτης των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε άνοδο 10,5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών για τις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος για την υπό αναφορά περίοδο, αυξήθηκε κατά 11,4%, ενώ για τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης κατά 9,7%.

Θετικά στοιχεία προκύπτουν και από τα στοιχεία διαμονής σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι αφίξεις σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2018 ανήλθαν σε 1,78 εκατομμύρια, συγκριτικά με 1,62 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10,3%.  Παράλληλα, οι συνολικές διανυκτερεύσεις σε αδειούχα καταλύματα την πρώτη επταμηνία του 2018 ανήλθαν σε 9,39 εκατομμύρια και παρουσιάζουν αύξηση 5,4% συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2017.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ”θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες του για προσέλκυση τουριστών ψηλής εισοδηματικής τάξης, με στόχο την αύξηση εσόδων, παράλληλα με την αύξηση αφίξεων”. Ο Οργανισμός, με την ευκαιρία της παρούσας τοποθέτησης, τονίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι προκλήσεις σε εσωτερικά ζητήματα που επιδρούν στην τουριστική εμπειρία, όπως θέματα ηχορύπανσης, έλλειψης αισθητικής, παράνομων παρεμβάσεων στις προσόψεις των κτιρίων, ακαλαίσθητων πινακίδων, θέματα κραχτισμού, αισχροκέρδειας, καθαριότητας και ευταξίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top