Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υποδομές

Την επίσπευση του ΒΟΑΚ και των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης ζητά ο περιφερειάρχης του νησιού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Σεπτέμβριος 2018, 10:17

Για το αεροδρόμιο Καστελίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν 'κλείσει" όλες οι διαδικασίες και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση από τη Βουλή'.


Την επίσπευση των διαδικασιών στο ΒΟΑΚ για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, και την προώθηση των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης του νησιού, κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντησή τους στα Χανιά, και στη σύσκεψη με τη συμμετοχή, υπουργών, βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη, δημάρχων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Μάλιστα, μιλώντας για τον ΒΟΑΚ ζήτησε να τρέξουν οι διαδικασίες και να δημοπρατηθούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν την οδική ασφάλεια, ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης και η περιφέρεια μπορούν να κάνουν το έργο και ότι δε χρειάζεται να έχει τον συντονισμό και την δημοπράτηση των έργων το υπουργείο.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση “συζητήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα της Κρήτης, από το Βόρειο Οδικό ʼξονα που θα ξεκινά από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, το μεταφορικό ισοδύναμο, από το οποίο θα πρέπει να επωφεληθεί και η Κρήτη, το αεροδρόμιο στο Καστέλι και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στο νησί, όπως επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση της Κρήτης με τη διασύνδεση της με την ηπειρωτική χώρα”.Ο περιφερειάρχης είπε ότι “για όλα τα θέματα πήραμε απαντήσεις, χρειάζεται όμως να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και έδωσε εντολή ο κ. πρωθυπουργός στον κ. Πολάκη να συντονίσει όλους για να ‘τρέξουν’ γρηγορότερα και να ξεμπλοκάρουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες”.

Ο κ. Αρναουτάκης εκτίμησε ότι, με τη συνάντηση αυτή μπορούν να “τρέξουν” γρηγορότερα τα έργα, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ΒΟΑΚ λέγοντας ότι “οι διαδικασίες πρέπει να είναι ακόμα γρηγορότερες, είναι στη θετική κατεύθυνση αυτή η πρόταση του υπουργείου, αλλά πρέπει να δημοπρατηθούν τα 25 εκατ. ευρώ που αφορούν στην οδική ασφάλεια για τον ΒΟΑΚ και τα οποία χρήματα τα έχει του Υπουργείο Υποδομών. Η θέση η δική μας είναι πάλι η ίδια, ότι, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, η Περιφέρεια μπορεί να κάνει το έργο και δεν χρειάζεται να έχει το Υπουργείο το συντονισμό και την δημοπράτηση των έργων.”

Για το αεροδρόμιο Καστελίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν “κλείσει” όλες οι διαδικασίες και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση από τη Βουλή.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top