Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
FedHATTA

FedHATTA: Αύξηση - ρεκόρ του κύκλου εργασιών στα τουριστικά γραφεία το β' τρίμηνο του 2018

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Σεπτέμβριος 2018, 16:08

Πέρυσι, κατά το β’ τρίμηνο του 2017 είχε καταγραφεί αύξηση 6,5% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016.


Αύξηση 16,6% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κύκλου εργασιών στον κλάδο της τελευταίας 8ετίας. Πέρυσι, κατά το β’ τρίμηνο του 2017 είχε καταγραφεί αύξηση 6,5% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016.
 
Η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό για την Ελλάδα αλλά και η συστηματικά ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό από τους Έλληνες ταξιδιώτες, ανεβάζουν τον κύκλο εργασιών του βασικού διακινητή τουρισμού, των τουριστικών γραφείων.

Τα θετικά αποτελέσματα στον κύκλο εργασιών των ελληνικών τουριστικών γραφείων οφείλονται επιπλέον στις συντονισμένες ενέργειες και τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κλάδο, στην προσφορά όσο το δυνατόν πιο ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών στα οργανωμένα ταξίδια.
  
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δήλωσε: “Η πολύτιμη συμβολή των τουριστικών γραφείων, μέλη των ενώσεών μας και των υψηλά καταρτισμένων στελεχών του στον ελληνικό τουρισμό συνεχίζεται, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ικανοποιώντας την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια.

Στο πλαίσιο αυτό, η FedHATTA καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσουν οι παράνομες τουριστικές δραστηριότητες κάθε είδους, οι οποίες πλήττουν το κύρος του επαγγέλματος του τουριστικού πράκτορα και έχουν δυσμενείς συνέπειες στα κρατικά έσοδα και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό”
.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top