Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος τουρισμός

Νέες, σύγχρονες υποδομές για ΑΜΕΑ, σε τέσσερις παραλίες της Ρόδου

Χρήστος Μυστιλιάδης - 11 Σεπτέμβριος 2018, 10:48

Ο Δήμος Ρόδου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 163.797.80 ευρώ,για την προμήθεια μη μόνιμων εξειδικευμένων και καινοτόμων συστημάτων για τις παραλίες Έλλη, Φαληράκι, Αφάντου και Λίνδου. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και θα εκτελεστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.


Επιτόπιο έλεγχο στα οκτώ σημεία που έχουν τοποθετηθεί ειδικοί διάδρομοι που επιτρέπουν την πρόσβαση σε Άτομα Με Ειδικές Δεξιότητες, στις κεντρικές παραλίες Ρόδου, Φαληρακίου, Αφάντου και Κολυμπίων πραγματοποίησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα παραλιών κ. Βασίλης Ψυλλάκης.

Ο κ. Ψυλλάκης επισκέφτηκε κάθε σημείο ξεχωριστά και με ενέργειές του αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ειδικό διάδρομο ΑΜΕΑ στην παραλία Αφάντου, μετά τον μεγάλο κυματισμό που προκλήθηκε στην περιοχή, από τη διέλευση διερχόμενου πλοίου.

Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν άμεσα με τη συνδρομή του σωματείου ομπρελάδων της περιοχής Αφάντου, επιτρέποντας και πάλι την πρόσβαση στην παραλία στα άτομα που κινούνται με αμαξίδιο.

Επιπλέον, ο Δήμος Ρόδου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 163.797.80 ευρώ,για την προμήθεια μη μόνιμων εξειδικευμένων και καινοτόμων συστημάτων για τις παραλίες Έλλη, Φαληράκι, Αφάντου και Λίνδου, με απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αναλυτικότερα εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης εφαρμογής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, του έργου για τη “δημιουργία μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ  στις παραλίες του Δήμου Ρόδου” στον άξονα προτεραιότητας “Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), που μεταξύ άλλων προβλέπει την προμήθεια συστημάτων για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αμαξίδιο στις παραλίες. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και θα εκτελεστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top