Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός για τον υποψήφιο European Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Γαστρονομία

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός για τον υποψήφιο European Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Νικητής αναδείχθηκε ο κ. Βασίλης Αδαμίδης, ο οποίος θα διαγωνιστεί στην Σύρο με τους νικητές των ημιτελικών που ακολουθούν στην Κω, τη Μύκονο και τη Νάξο.

Ο πρώτος ημιτελικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψήφιου European Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στη Ρόδο, με τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο των συμμετεχόντων παρά το νεαρόν της ηλικίας τους (ο μεγαλύτερος ήταν 21 ετών). Με έμπνευση από τα νησιά και τη μοναδική θάλασσα που τα περιβάλλει, οι σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα και πινελιές από τα γαλάζια και τα γήινα χρώματα που μας περιβάλλουν.

Οι υποψήφοι, νέοι επαγγελματίες σεφ, κέρδισαν τις εντυπώσεις καθ’όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού με τις επιδόσεις, αλλά και το ήθος τους:

  • Βασίλης Καλογήρου με το πιάτο “τσιπούρα με δημητριακά”,
  • Βασίλης Αδαμίδης με το πιάτο “γιαπράκια κολοκτύπα”,
  • Ντεσιόν Τζαφάϊ με το πιάτο “λαυράκι με χόρτα σύβραση” και
  • Αγάπη Χριστοδούλου με το πιάτο “ροδόκρεμα ροδίτικη”.

Στην τριμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ.κ.: Νίκος Χριστοφόρου, πρόεδρος, Αθανάσιος Αχιολάς, executive chef στα ξενοδοχεία της εταιρείας Aquasol και Νικόλαος Κλαδογένης, executive chef στο ξενοδοχείο Lydia Maris.

Νικητής αναδείχθηκε μέσα από την διαδικασία, ο Βασίλης Αδαμίδης, ο οποίος θα διαγωνιστεί στην Σύρο με τους νικητές των ημιτελικών που ακολουθούν σε Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9. Οι νέοι σεφ, 18-26, ετών που θα αναδειχθούν από τους ημιτελικούς, θα συναντηθούν στη Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου και θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή. Εκεί θα αναδειχθεί ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, το Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024