Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση αφίξεων από την Ιταλική αγορά

Θοδωρής Κουμέλης - 22 February 2002, 00:00

Στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ 'να μην χαθεί ούτε ένας πελάτης και όλες οι αγορές είναι ενδιαφέρουσες'<...> ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γ. Πατέλλη και διευθυντές του οργανισμού, επισκέπτεται τη διεθνή έκθεση ΒΙΤ<.>

στο Μιλάνο, που άρχισε χθες και θα διαρκέσει ως τις 24 Φεβρουαρίου.

Κατά την επίσκεψη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γ. Πατέλλης έχουν προγραμματίσει μια σειρά επαφών. Ήδη ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Piere Giorgio Togni και ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών της Ιταλίας μεταξύ των οποίων με τον κ. Roberto Martinez του Pianeta Terra, τον κ. Remo Bodrato του Columbus κ.α. ενώ ο υφυπουργός κ. Δ. Γεωργακόπουλος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιταλών tour operators ASTOI κ. Guiseppe Boscoscuro, τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Τουρισμού UFTAA-FUAAV κ. Mario Bevaqua κ.α.

Βασικό συμπέρασμα, των επαφών και συνομιλιών, είναι το 2002 θα είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά στην τουριστική κίνηση από Ιταλία προς Ελλάδα και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα σημειωθεί φέτος νέα αύξηση της τάξης 6-7% σε σύγκριση με πέρυσι, οπότε αναμένεται ότι οι Ιταλοί τουρίστες φέτος θα ξεπεράσουν τα 800.000 άτομα, έναντι των 770.000 περίπου που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2001.

Το ενδιαφέρον των Ιταλών επικεντρώνεται, στις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού. Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΤ μαζί με τα υπουργεία Αιγαίου και Εμπορικής Ναυτιλίας και σε συνεργασία με τις περιφέρειες της Ιταλίας θα προωθήσουν το

'Ταξίδι του Οδυσσέα'

το οποίο περιλαμβάνει μια θαλάσσια διαδρομή με πολλούς σταθμούς σε ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, προωθούνται σε ελληνικά νησιά (Κέρκυρα, Ζάκυνθος κα) η δημιουργία πολυπολιτιστικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Ελλάδα, Ιταλία, και Κροατία και η πολιτιστική διαδρομή 'Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου'.

Ζωηρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τον οικοτουρισμό, στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργείου Ανάπτυξης για πρωτοβουλίες και δράσεις το 2002 με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Έτους Οικοτουρισμού.

Για τις επαφές και συνομιλίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ παραχώρηση ήδη τρεις συνεντεύξεις σε εφημερίδες και άλλες τρεις σε περιοδικά, σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ο υφυπουργός κ. Δ. Γεωργακόπουλος θα παραχωρήσει αύριο μεγάλη συνέντευξη τύπου στο Palazzo CISI.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top