Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Υπηρεσία Επαυξημένης Πραγματικότητας από την KLM για τον έλεγχο των χειραποσκευών

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Σεπτέμβριος 2018, 10:01

Ο έλεγχος χειραποσκευών μέσω της AR της KLM χρησιμοποιεί μια διάφανη, εικονική βαλίτσα KLM, η οποία υποδεικνύει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των χειραποσκευών στο αεροσκάφος.


Από τις 7 Σεπτεμβρίου, είναι πλέον πολύ απλό για τους επιβάτες της KLM Royal Dutch Airlines που διαθέτουν κάμερα στο κινητό τους, να βλέπουν αν η χειραποσκευή τους έχει το σωστό μέγεθος. Η εταιρεία αξιοποιεί τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality - AR) για αυτήν την υπηρεσία.

Ο έλεγχος χειραποσκευών μέσω της AR της KLM χρησιμοποιεί μια διάφανη, εικονική βαλίτσα KLM, η οποία υποδεικνύει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των χειραποσκευών στο αεροσκάφος. Η τεχνολογία AR καθιστά δυνατή την τοποθέτηση μιας εικονικής φωτογραφίας στην πραγματικότητα και την διαδραστική της χρήση. Με τον τρόπο αυτό είναι εύκολο για τον επιβάτη να ελέγξει στο σπίτι εάν οι χειραποσκευές του έχουν το σωστό μέγεθος. Ο έλεγχος των χειραποσκευών είναι διαθέσιμος στην εφαρμογή της ΚLM για χρήστες iOS.

Η εφαρμογή της KLM χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR της Apple. H KLM είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας της Apple για την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της μέσα από το App της. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να βελτιώνει την υπηρεσία αυτή στο μέλλον, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις στην τεχνολογία AR.

Ο Pieter Groeneveld, ανώτερος αντιπρόεδρος Digital της Air France-KLM δήλωσε: “Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του AR, η KLM κάνει το επόμενο βήμα σε ότι αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. Με τον έλεγχο των χειραποσκευών μέσω AR, οι επιβάτες μπορούν να δουν με μια ματιά αν οι χειραποσκευές τους έχουν τις σωστές διαστάσεις. Προσφέροντας αυτή την υπηρεσία, βάζουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών μας. Εξακολουθούμε να είμαστε πρωτοπόροι στην καινοτομία για το συμφέρον των επιβατών μας”.

Αυτή η εύχρηστη νέα υπηρεσία ακολουθεί τις άλλες επιτυχημένες AR πρωτοβουλίες της εταιρείας, όπως η προβολή 360ο του αεροσκάφους τύπου Dreamliner στην εφαρμογή της KLM. H εφαρμογή KLM Houses App χρησιμοποιεί επίσης AR. Χρησιμοποιώντας iOS11, είναι τώρα εφικτό να βιώσει κανείς την ιστορία του House 98 του Anthony Fokker μέσω της Επαυξημένης Πραγματικότητας, κάνοντας κλικ στο μπλε εικονίδιο του αεροσκάφους μπορεί να πετάξει “πραγματικά” με διαφορετικά αεροσκάφη τύπου Fokker.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top