Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΖωντάνεψε από ήχους το Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας
Πολιτισμός

Ζωντάνεψε από ήχους το Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας

Τη βραδιά διοργάνωσε ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού 'Μια γιορτή για την Καρθαία'.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Καρθαία, η αρχαία πόλη της Κέας, πλημμύρισε με κόσμο. Επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού κατέφθασαν με πλωτά μέσα, αλλά και μέσω του δικτύου μονοπατιών. Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από την κυρία Τάνια Πανάγου, που ταξίδεψε το κοινό στην Αρχαία Καρθαία και στην εποχή της ακμής της. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν, στη συνέχεια, τοπικά κεράσματα, όπως μαστίχα, λόζα και τζιώτικα τυριά.

Με το τελευταίο φθινοπωρινό φως της μέρας, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο αρχαίο θέατρο και αποθέωσε την Καμεράτα που παρουσίασε έργα G. Puccini, W. A. Mozart, G. Holst, G. F. Händel και B. Bartók. Τη δεκαμελή ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παπαδόπουλου, συνόδεψε η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Το κοινό μαγεύτηκε από τη Μικρή Νυχτερινή μουσική του Mozart και τους Ρουμάνικους χορούς του Bartók και καταχειροκρότησε τη σοπράνο, τους εξαιρετικούς μουσικούς και τον σπουδαίο διευθυντή της ορχήστρας. Η Καμεράτα με αυτή τη μουσική παράσταση έφερε ξανά το κοινό σε αυτό το σπουδαίο αρχαίο θέατρο της Κέας, που στέκεται εκεί για να μας θυμίζει πόσο βαθιές στο χρόνο είναι οι ρίζες του πολιτισμού στη γη της Καρθαίας.

Τη βραδιά διοργάνωσε ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “Μια γιορτή για την Καρθαία”. Η παράσταση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των εθελοντών του Δήμου Κέας καθώς και των χορηγών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024