Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Σταθερά ανοδικές οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά τον Αύγουστο

Τατιάνα Ρόκου - 14 September 2018, 12:32

Η αεροπορική κίνηση από το εσωτερικό, μικτή (αφίξεις και αναχωρήσεις), στην Κέρκυρα σημείωσε άνοδο 20,60%, στο Άκτιο -16,80%, στην Κεφαλονιά 11,20% και στη Ζάκυνθο 12,60%.


Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, ανοδικά κινήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό τον Αύγουστο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, στην  Κέρκυρα οι αφίξεις του εξωτερικού σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 11,70%, στο Άκτιο 0,70%, στην Κεφαλονιά 11,20% και στη Ζάκυνθο 5%.

Η αεροπορική κίνηση από το εσωτερικό, μικτή (αφίξεις και αναχωρήσεις), στην Κέρκυρα σημείωσε άνοδο 20,60%, στο Άκτιο -16,80%, στην Κεφαλονιά 11,20% και στη Ζάκυνθο 12,60%.

Οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού, από την αρχή της τουριστικής περιόδου έως τις 31 Αυγούστου 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζουν ποσοστό αύξησης 13,50%.

Αυτό, σύμφωνα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της, ότι οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, το 2018 θα κλείσουν με διψήφιο ποσοστό  ανόδου.

Συνάντηση στην Π.Ε. Κεφαλονιάς ενόψει δημοσιογραφικών αποστολών
Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κεφαλονιας στο Αργοστόλι, συνάντηση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και φορέων, εν όψει δημοσιογραφικών αποστολών και τηλεοπτικών συνεργείων, όπως τα γυρίσματα από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι “Mediaset Rete 4” της εκπομπής “DONNA AVVENTOURA”, κατά τον τρέχοντα μήνα.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Ευάγγελος Κεκκάτος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, ο κ. Μηνάς Κλαουδάτος, τμηματάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς, ο κ. Ανδρέας Παντελειός, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ο κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ο κ. Δημήτριος Ατσάρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εν/νων Δωματίων & Διαμ/των, ο κ. Χρήστος Καμπανός, γενικός γραμματέας Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης και πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων ο “Αρκείσιος” και η κα Ελένη Λιναρδάτου, εκπρόσωπος του Χορευτικού Συλλόγου ο “Μπάλος”.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και διαπιστώθηκε η προθυμία προσφοράς από πολλούς επιχειρηματίες, με τους οποίους συνομίλησαν τηλεφωνικά οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Στους συμμετέχοντες δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι με τις ενέργειες αυτές, αλλά και άλλες που αναφέρθηκαν στη συνάντηση, το 2019 θα είναι ακόμα καλύτερο.

Οι προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ότι οι αφίξεις του εξωτερικού στην Κεφαλονιά θα σπάσουν το “φράγμα” των 300.000, είναι γεγονός, δεδομένου ότι μέχρι 31 Αυγούστου έχουν ανέλθει στις 260.504.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top