Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Αύγουστος 2018, ο δεύτερος καλύτερος μήνας αριθμού αφίξεων στην ιστορία της Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 September 2018, 14:24

Πλην των δύο βασικών αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας, το συνολικό μερίδιο των υπόλοιπων αγορών αυξήθηκε στο 46% από 42%, που ήταν τη ανάλογη περυσινή περίοδο.


Πολύ ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων Αυγούστου 2018 που ανακοινώθηκαν από την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν περίπου 535.000 αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 2% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα Αύγουστο 2017. Οι αφίξεις Αυγούστου 2018 τον κατατάσσουν ως το δεύτερο καλύτερο μήνα στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού, μετά τον Ιούλιο 2018 (περίπου 540.000).

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι όλοι οι μήνες του 2018 αποτέλεσαν ιστορικά ρεκόρ αντίστοιχων προηγούμενων μηνών, με αποτέλεσμα οι 2.719.622 αφίξεις τουριστών που καταγράφηκαν για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2018 να αποτελούν επίσης ρεκόρ, αυξημένο δε κατά 8%, σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη οκτάμηνη περίοδο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι με το σύνολο μόνο των πρώτων οκτώ μηνών του 2018 έχει ξεπεραστεί ο συνολικός ετήσιος αριθμός αφίξεων του 2001 (2.696.732) που είχε αποτελέσει το ιστορικό ψηλό ρεκόρ αφίξεων επί σειρά χρόνων.

Όσον αφορά στην εικόνα που παρουσιάζουν ξεχωριστά σημαντικές πηγές-αγορές του κυπριακού τουρισμού κατά το α’ οκτάμηνο, με εξαίρεση την Ρωσία και το Ισραήλ, συνεχίζεται να καταγράφεται σημαντική αύξηση. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι  οι αφίξεις από το Ην. Βασίλειο σημείωσαν αύξηση 5,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, από την Ελλάδα 10,8%, από τις Βόρειες Χώρες μέση αύξηση 16,0% (με αυξήσεις και από τις 4 βόρειες χώρες) και από τη Γερμανία 1,9%. Αύξηση επίσης σημειώθηκε κατά το οκτάμηνο, μεταξύ άλλων, από τις αγορές της Πολωνίας (52,9%), Ουκρανίας (47,3%), Ελβετίας (29,5%) και Ιρλανδίας (205%). Επισημαίνεται ότι, πλην των δύο βασικών αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας, το συνολικό μερίδιο των υπόλοιπων αγορών αυξήθηκε στο 46% από 42%, που ήταν τη ανάλογη περυσινή περίοδο, γεγονός που κρίνεται ως θετική εξέλιξη.

Με βάση όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα επίσημα στοιχεία, οι αρχικές εκτιμήσεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού περί μιας ακόμα εξαιρετικής, ανοδικής χρονιάς στον τουρισμό φαίνονται να επαληθεύονται.
Στη φωτογραφία, η παραλία Πρωταράς (Κόλπος Fig Tree).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top