Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Το 'έργο του Αριστοτέλη' στη γαλλική τηλεόραση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Σεπτέμβριος 2018, 10:11

Η προωθητική συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και του Δικτύου των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του υποδικτύου με τίτλο 'Αριστοτελικές Διαδρομές'.


Λήψεις πλάνων στη Σιθωνία, στο Αριστοτελικό Όρος και στη γενέτειρα του Αριστοτέλη πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου από εκπροσώπους του γαλλικού θεματικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE, η συχνότητα του οποίου εκπέμπει στη Γαλλία και τη Γερμανία. Τα εν λόγω πλάνα θα προβληθούν ως ντοκιμαντέρ με τίτλο “Το έργο του Αριστοτέλη” από την εκπομπή “Invitation Au Voyage”, η οποία σημειώνει εξαιρετικά υψηλές θεαματικότητες σε ιδιαίτερα ισχυρού μορφωτικού επιπέδου κοινό.

Η Γαλλίδα σκηνοθέτης Marie-Laure Daguenel προέβη σε μία πραγματικά αρτίστικη προσέγγιση του θέματος, η οποία όμως στηρίζεται και εστιάζει στην επιστημονική πληροφόρηση και την προβολή όλων των ιστορικών και φυσικών στοιχείων της αριστοτελικής χερσονήσου.

Η προωθητική συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και του Δικτύου των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του υποδικτύου με τίτλο “Αριστοτελικές Διαδρομές”, το οποίο έρχεται να συνδέσει το Αριστοτελικό Όρος με την εγχώρια αριστοτελική διαδρομή, να ενισχύσει τις πολιτιστικές και συνεδριακές ανταλλαγές, να αναβιώσει σπουδαία δρώμενα και να προσδώσει στην αριστοτελική γενέτειρα παγκόσμια αίγλη και δυναμική.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Γιάννης Γερούκης, σε δήλωσή του αναφέρει: “Η μακεδονική γη συνδέεται με το μεγαλύτερο όνομα της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης. Δάσκαλος του Μεγαλέξανδρου, ο Αριστοτέλης, χιλιάδες χρόνια μετά το θάνατό του, εξακολουθεί να είναι ο εμπνευστής της σκέψης ενός ολόκληρου τόπου: του δικού μας. Αυτόν τον τόπο λοιπόν καλούμαστε να το συνδέσουμε με σπουδαία αριστοτελικά κέντρα ανά τον κόσμο, προκειμένου να κάνουμε περαιτέρω γνωστό τη γενέθλια γη και εκείνο το περιβάλλον, που εκτός της καταγωγής προσέδωσαν στο Σταγειρίτη φιλόσοφο τη σοφία στον τρόπο σκέψης και έκφρασης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top