Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υποδομές

Επέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 September 2018, 12:57

Με την ολοκλήρωση του έργου, η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά διπλασιάζεται, καθώς υπάρχει δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων.


Ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για τον Δήμο Αγκιστρίου, έχει ξεκινήσει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για το έργο της ”Κατασκευής επέκτασης και διαμόρφωσης μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου”, προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά διπλασιάζεται καθώς υπάρχει δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων, καθώς και εξυπηρέτησης μικρότερων σκαφών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Ειδικότερα, ο υφιστάμενος μώλος στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού θα επεκταθεί κατά 70 περίπου μέτρα και θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί συνολικά ενιαίος μώλος με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης σκαφών (αμφίπλευρη κρηπίδωση) μήκους 100 μέτρα και πλάτους 25 μέτρα. Στην περιοχή του υφιστάμενου μώλου, διαμορφώνεται νέο παραλιακό μέτωπο πρόσδεσης σκαφών (κρηπίδωμα) δημιουργώντας μια δεύτερη θέση πρυμνοδέτησης. Παράλληλα θα διαμορφωθεί και παραλιακό κρηπίδωμα με σκοπό τη διεύρυνση της οδού πρόσβασης από και προς τον μώλο.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του, και συγκεκριμένα, εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, ύδρευσης για την παροχή πόσιμου νερού στα σκάφη που θα προσδένουν στο λιμάνι καθώς και ηλεκτρική εγκατάσταση για τον φωτισμό του λιμανιού και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σκάφη που θα ελλιμενίζονται.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top