Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Στην τελική ευθεία η 8η Διεθνής Συνάντηση 'Τουρισμός στο Δρόμο του Μεταξιού' του ΠΟΤ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Σεπτέμβριος 2018, 14:28

Τα κράτη-μέλη του 'Δρόμου του Μεταξιού', τα συνεργαζόμενα μέλη του ΠΟΤ και οι διεθνείς φορείς που εκπροσωπούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καλούνται να συμμετάσχουν στην 8η Διεθνή Συνάντηση, στην οποία έχει προγραμματιστεί Στρογγυλή Τράπεζα με τη συμμετοχή υπουργών των κρατών-μελών.


Το Υπουργείο Τουρισμού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν από κοινού στην Θεσσαλονίκη την 8η Διεθνή Συνάντηση του ΠΟΤ για τον “Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για την υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση του ΠΟΤ που ανέλαβε να διοργανώσει η χώρα μας, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, τον Μάιο του 2018.

Είναι η πρώτη διεθνής συνάντηση του ΠΟΤ που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα– και μετά την εκλογή της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού-, αλλά και συνολικά σε ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του “Δρόμου του Μεταξιού”. Έχει κύριο στόχο την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του “Δρόμου του Μεταξιού” στον τουρισμό, των ευκαιριών που παρέχει και της διασυνδεσιμότητας που προσφέρει σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Τα κράτη-μέλη του “Δρόμου του Μεταξιού”, τα συνεργαζόμενα μέλη του ΠΟΤ και οι διεθνείς φορείς που εκπροσωπούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την 8η Διεθνή Συνάντηση, στην οποία έχει προγραμματιστεί Στρογγυλή Τράπεζα με τη συμμετοχή υπουργών των κρατών-μελών, καθώς και στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με τον ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας - Ειρηνικού (PATA), ειδική συνεδρία για την αξιολόγηση του ρόλου του “Δρόμου του Μεταξιού” ως “γέφυρα” συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών θα  πραγματοποιηθεί B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων. Κατά κύριο λόγο επικεντρώνεται σε τουριστικές συνεργασίες, αλλά είναι ανοιχτή σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, οι φορείς των οποίων ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις σημαντικές αναδυόμενες ευκαιρίες της δια-ηπειρωτικής ανταλλαγής και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο αυτή τη δυνατότητα δικτύωσης. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη συνάντηση B2B είναι δωρεάν και απαιτείται μόνο εγγραφή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top