Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήEscaping South Festival, το πρώτο φεστιβάλ που τιμά του Νότους του κόσμου
Φεστιβάλ

Escaping South Festival, το πρώτο φεστιβάλ που τιμά του Νότους του κόσμου

Στη Ρόδο διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ παγκοσμίως που τιμά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Νότων του Κόσμου.

To Escaping South Festival είναι μια πρωτοβουλία και ενέργεια του ξενοδοχείου Lindian Village που βρίσκεται στην Νότια Ρόδο και στοχεύει στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών που ενώνουν και συνδέουν τις νότιες περιοχές όλων των χωρών του κόσμου. Με άξονα τη γαστρονομία και την τέχνη σε όλες της τις εκφράσεις, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν παγκόσμιο πρεσβευτή των πολιτισμών του Νότου.

Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2018 (7-12/10) όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, το Escaping South Festival στοχεύει στην ετήσια θεσμοθέτηση του, με διάρκεια μίας εβδομάδας (6 ημερών). Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνονται στους χώρους του ξενοδοχείου Lindian Village.

Το Lindian Village άνοιξε υπό τη νέα του μορφή το 2005 Και ανήκει στην γνωστή ξενοδοχειακή οικογένεια Σβυριάδη. Το Lindian Village είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στη νότια Ρόδο.Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει σε συνδυασμό με την μεσογειακή αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν ανάμεσα στις πρότυπες μονάδες του νησιού. Στο ξενοδοχείο λειτούργει εδώ και τέσσερα χρόνια με επιτυχία το “Experience Greece” ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες αυθεντικές εμπειρίες τοπικού χαρακτήρα.

Η ιδέα του “Escaping South Festival” έρχεται να διευρύνει την ιδέα της εντοπιότητας και βγαίνοντας από τα σύνορα κάθε χωράς να παρουσιάσει σημειολογικά την ένωση των Νοτίων περιοχών όλου του πλανήτη όπως αυτή εκφράζεται στην καθημερινότητα των κάτοικων.

Η δομή του φεστιβάλ θα αποτελείται απότρειςτιμώμενους νότους διαφορετικών χωρών, στους οποίους θα αφιερώνεται ένα διήμερο εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα ποικίλουν και θα περιλαμβάνουν τη γαστρονομία δηλαδή φαγητό και ποτό, τις τέχνες δηλαδή εικαστικά και μουσικά, θεατρικά δρώμενα, σόου, happenings κ.ά. και την παράδοση δηλαδή τα ήθη και τα έθιμα. Καλεσμένοι σεφ, καλλιτέχνες, μουσικοί από τα τέσσερα σημεία της γης, θα καλούνται για έξι ημέρες, να παρουσιάσουν, να προβάλουν και να μεταδώσουν τον πολιτισμό του νότου της χώρας τους.

Για την πρώτη διοργάνωση του “Escaping South Festival”, οι τιμώμενοι Νότοι είναι αυτοί της Ρόδου, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Διάσημοι σεφ, που εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, βραβευμένα με Αστέρια Michelin, έχουν κληθεί για να επιμεληθούν το γαστρονομικό κομμάτι του φεστιβάλ.

Τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός από τους πελάτες του ξενοδοχείου, και εξωτερικοί επισκέπτες. Στο 1ο Escaping South Festival θα κληθούν να το παρακολουθήσουν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και bloggers από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

To “Escaping South Festival 2018” τελεί υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024