Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Online travel

Καμπανάκι για τους OTA - η ανάπτυξη του online travel επιβραδύνεται στην Ευρώπη

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Σεπτέμβριος 2018, 11:41

'Φρένο' στην ανάπτυξη των Online Travel Agencies 'βλέπει' η Francesca Benati, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Amadeus για την online Δυτική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.


Η Ευρώπη είναι μια ώριμη αγορά, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία. Η αύξηση του online τουρισμού έχει μείνει στάσιμη, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερη στοχοθέτηση του μεριδίου αγοράς.

Με αύξηση 5-6% ετησίως, η online ανάπτυξη εξακολουθεί να ξεπερνά την ανάπτυξη σε σχέση με άλλους τομείς, αλλά κατά γενική ομολογία επιβραδύνεται.

“Τα όρια μεταξύ της ψηφιακής αναζήτησης και των online και offline τουριστικών πρακτορείων γίνονται όλο και πιο ασαφή. Οι προκλήσεις τώρα είναι αρκετά διαφορετικές, ακόμη και σε σχέση με πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια”, αναφέρει η Francesca Benati, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Amadeus για την online Δυτική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

“Η πρώτη πρόκληση είναι να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε την πίστη των πελατών μας. Υπάρχουν πολλοί πυλώνες απόκτησης της εμπιστοσύνης, όπως η συνάφεια, η μάρκα, η εμπειρία του πελάτη και η τεχνολογία. Η εμπειρία πρέπει να είναι απρόσκοπτη και στιγμιαία, καθώς η υπομονή δεν αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του σημερινού ταξιδιώτη.

Η δεύτερη πρόκληση είναι ο αγώνας για την υπάρξη συνάφειας. Είναι δύσκολο να βρεθεί ένα πραγματικό στοιχείο που θα σε διαφοροποιήσει από τους μεγάλους ΟΤΑ.

Η τρίτη πρόκληση είναι να αποκτήσουμε ισοτιμία στα brand μας. Η Expedia ήταν ο πρώτος ΟΤΑ στην Ευρώπη που κατάλαβε την ανάγκη δημιουργίας προτιμήσεων του κάθε εμπορικου΄σήματος, για την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης των πελατών. Τώρα, όλοι στην ευρωπαϊκή αγορά το κατανοούν αυτό και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό μέσω της διαφήμισης”.

H Benati δίνει τα παραδείγματα της Ισπανίας και της Ιταλίας: “Η online αγορά στην Ισπανία επιβραδύνθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής κρίσης του 2010-11. Η Ιταλία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (στην online αγορά). Υπάρχουν ακόμη 9.000 τουριστικά γραφεία στην Ιταλία και έλλειψη ενός ισχυρού ΟΤΑ. Πολύς κόσμος δε διαθέτει ακόμη πιστωτικές κάρτες, ειδικά νοτιότερα της Ρώμης. Επίσης, η Ιταλία είναι μία κατά π0ολύ κατακερματισμένη αγορά. Η χώρα διαθέτει 40.000 ξενοδοχειακές μονάδες, το 97% εκ των οποίων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις”.

Και προσθέτει: “Υπάρχει κατακερματισμός του περιεχομένου, ειδικά μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών. Είναι δύσκολο γιατί η αγορά αλλάζει γρήγορα, είναι πολύπλοκη και υπάρχουν συνεχώς νέοι παίκτες”.

Όσον αφορά την αγορά του mobile travel, οι κινητές συσκευές ‘ανοιξαν’ ένα νέο κεφάλαιο λέει η Benati, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί πλέον το 25% των συναλλαγών online travel στην Ευρώπη, με φθηνά αεροπορικά / σιδηροδρομικά εισιτήρια και διαμονή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top