Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση 12% στις αφίξεις και 17% στις δαπάνες των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Αύξηση 12% στις αφίξεις και 17% στις δαπάνες των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα

Από τις συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με κορυφαίους παράγοντες της γαλλικής τουριστικής

αγοράς, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης IFTM TOPRESA στο Παρίσι, επιδιώκεται η ενίσχυση πτήσεων και τουριστικών πακέτων το 2019 από Γαλλία προς Ελλάδα.

Με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και αεροπορικών εταιρειών της Γαλλίας συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με στόχο την αύξηση των απευθείας πτήσεων σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς και την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ρεκόρ στα φετινά τουριστικά μεγέθη.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης της υπουργού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM TOPRESA 2018, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο.

Η υπουργός, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχέσεων και της στενής συνεργασίας που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια με παράγοντες της γαλλικής τουριστικής αγοράς, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον διευθυντή της TUI Γαλλίας Hans Van de Velde, τον γενικό διευθυντή της Thomas Cook Γαλλίας Νicholas Delord, τη διευθύντρια Μάρκετινγκ της Αir France Joon, Marina Neirotti, τη γενική διευθύντρια της Transavia Nathalie Stubler, τον διευθυντή Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Volotea Edo Friart και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με την επικεφαλής της Τransavia Γαλλίας, Nathalie Stubler και την προϊσταμένη του ΕΟΤ Γαλλίας, στο περίπτερο του ΕΟΤ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM TOP RESA.

Το 2018 καταγράφεται νέα αύξηση, για τέταρτη συνεχή χρονιά στις αφίξεις Γάλλων τουριστών και εκτίναξη των ταξιδιωτικών τους δαπανών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών φορέων, Enterprisesde Voyages και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας SETO, το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου  2018  καταγράφηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα:

  • Αύξηση 17% στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Γάλλων στην Ελλάδα
  • Αύξηση 12% στις αφίξεις των Γάλλων τουριστών
  • Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο αγαπημένος προορισμός των Γάλλων παγκοσμίως για 2η συνεχή χρονιά.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών στις συναντήσεις τους με την κα Κουντουρά, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα γαλλικά αεροδρόμια, σε συνέχεια των περσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική συνεργασίαπου έχουν καθιερώσει με το υπουργείο και τον ΕΟΤ και τόνισαν ότι με βάση τα πολύ θετικά αποτελέσματα το 2018, σχεδιάζουν επέκταση των τουριστικών προγραμμάτων τους για το 2019.

Συζήτησαν με την υπουργό τις δυνατότητες έναρξης  επιπλέον δρομολογίων από περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας προς την Αθήνα και προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς. Επίσης, εξέφρασαν ενδιαφέρον να εμπλουτίσουν τα προγράμματα και πακέτα που προσφέρουν για την Ελλάδα, με νέες θεματικές εμπειρίες κυρίως στον πολιτιστικό και φυσιολατρικό τουρισμό.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις συμμετείχε επίσης ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη.

Η υπουργός παρέστη στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης, και στις παράλληλες εκδηλώσεις. Πραγματοποιεί συναντήσεις με ομολόγους της υπουργούς ξένων χωρών αλλά και εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων για την ανάδειξη των ελκυστικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Επίσης, έχει προγραμματίσει σειρά συνεντεύξεων με τηλεοπτικά ΜΜΕ, εφημερίδες και κλαδικά έντυπα της Γαλλίας, για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον γενικό διευθυντή της TUI Γαλλίας Hans Van De Velde, τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Τζιάλλα, και συνεργάτες στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Παρισίου IFTM TOP RESA 2018.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024