Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟ δρ Α. Παπαθεοδώρου νέος διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στον Τουρισμό του Παν. Αιγαίου
Τουριστική εκπαίδευση

Ο δρ Α. Παπαθεοδώρου νέος διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στον Τουρισμό του Παν. Αιγαίου

Το ΔΠΜΣ διαθέτει δύο κατευθύνσεις, της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και της Διοίκησης Φιλοξενίας (Hospitality).

Ο καθηγητής δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου ανέλαβε και επισήμως στις 25 Σεπτεμβρίου καθήκοντα διευθυντή του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το εν λόγω ΔΠΜΣ αποτελεί δημιουργική επανίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα και εξαιρετικά επιτυχημένου μεταπτυχιακού προγράμματος τουριστικών σπουδών με τίτλο “Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” που λειτούργησε αδιαλείπτως στη Χίο από το ακαδημαϊκό έτος 1998-99 έως σήμερα, συμπληρώνοντας 20 χρόνια με 375 πτυχιούχους και 27 διδάσκοντες. Το ΔΠΜΣ προσφέρει ολοκληρωμένη εξειδικευμένη γνώση σε όλο το φάσμα και τις πτυχές των τουριστικών σπουδών καλύπτοντας τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας σε ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτει δύο κατευθύνσεις, δηλαδή της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και της Διοίκησης Φιλοξενίας (Hospitality).  

Ο κ. Παπαθεοδώρου είναι καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (MPhil στα Οικονομικά, DPhil στην Οικονομική Γεωγραφία) ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως λέκτορας Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Surrey όπου και δίδαξε από το 2000 έως και το 2004. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 διετέλεσε κοσμήτορας (Dean) του Κολεγίου Φιλοξενίας και Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Δυτικού Λονδίνου (London College of Hospitality and Tourism, University of West London) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει συγγράψει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες, ενώ το έργο του έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3.000 αναφορές διεθνώς (βάσει Google Scholar). Μεταξύ άλλων το βιβλίο του Economics of Tourism έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά στα κινεζικά. Είναι αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Air Transport Studies, συντάκτης (Editor) του Tourismos και συνεργαζόμενος συντάκτης (Associate Editor) του Annals of Tourism Research. Έχει συμμετάσχει σε 30 ερευνητικά και μελετητικά έργα και σε 7 εξ αυτών ως επιστημονικός υπεύθυνος. Έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ακαδημία για τη Μελέτη του Τουρισμού (International Academy for the Study of Tourism) ως Emerging Scholar of Distinction (2009), καθώς και ως Invited Scholar (2017). Συνεργάζεται με τον Οργανισμό Αραβικών Αερομεταφορέων (AACO – Arab Air Carriers Organization) για την εκπαίδευση στελεχών αεροπορικών επιχειρήσεων, με τη Διεθνή Τράπεζα (World Bank) σε θέματα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ – PPP) στους αερολιμένες, καθώς και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization) ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων (Panel of Experts) του Τουριστικού Βαρομέτρου (UNWTO World Tourism Barometer).

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024