Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Βενετία απαγορεύει το αλκοόλ στς δρόμους για καλύτερο έλεγχο του μαζικού τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 28 Σεπτέμβριος 2018, 11:58

Για τον έλεγχο του υπερτουρισμού, η Βενετία σκέφτεται να θέσει σε λειτουργία απαγόρευση του αλκοόλ στους δρόμους. Το 2018, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης εισήγαγε πολλά ασυνήθιστα σχέδια για τον έλεγχο του τουρισμού.


Οι Αρχές της Βενετίας σκέφτονται να χρεώνονται πρόστιμα σε όσους διαπιστώνεται ότι έχουν πάνω τους αλκοόλ μετά τις 7 μ.μ. - ακόμη και αν είναι σφραγισμένο σε τσάντες για ψώνια.

Η κίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να στοχεύσει τους μεθυσμένους τουρίστες που γυρίζουν όλη τη νύχτα σε πλατείες ή δημόσιους χώρους στη δημοφιλή πόλη χωρίς “δικαιολογημένο λόγο”.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Marco Agostini δήλωσε ότι η πρόταση δε σχεδιάστηκε για να στοχεύει τους πελάτες που βγαίνουν από ένα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους, αλλά κάποιον, για παράδειγμα, που τριγυρίζουν μεθυσμένος και έχει μαζί του τσάντα με τρεις μπύρες.

Περισσότεροι από 20 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το ιστορικό κέντρο της Βενετίας, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων αρχίζει να εγκαταλείπει την πόλη, αφήνοντας πίσω πλέον μόλις 55.000 μόνιμους κατοίκους.

Η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Βενετίας είναι η τελευταία που αποφασίστηκε για να εξισορροπήσει την αυξανόμενη εισροή τουριστών με τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της πόλης.

Φέτος η πόλη πειραματίστηκε με άνευ προηγουμένου μέτρα ελέγχου του υπερπληθυσμού, για να ξεχωρίσει τους τουρίστες από τους ντόπιους, οδηγώντας τους επισκέπτες μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές.

Υπενθυμιζεται ότι η Βενετία ανακοίνωσε πρόσφατα κάποια ακόμα αμφιλεγόμενα σχέδια, όπως η απαγόρευση του να κάθονται ή να ξαπλώνουν άνθρωποι στους δρόμους της πόλης, τα οποία θα τεθούν σε ψηφοφορία τον Οκτώβριο. Εάν εγκριθούν, οι τουρίστες θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ, επειδή κάθησαν σε περιοχή στην οποία δεν επιτρέπεται.

Εν τω μεταξύ, και η Φλωρεντία εισήγαγε πρόσφατα πρόστιμα για τους τουρίστες που έτρωγαν όρθιοι panini, πίτσα και focaccia στα πεζοδρόμια και στις πόρτες των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι τουρίστες που παραβαίνουν το νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 150 έως 500 ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top