Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Ελλάδα στο top10 των ηλιόλουστων (χειμερινών) προορισμών για τους Βρετανούς

Τατιάνα Ρόκου - 01 Οκτώβριος 2018, 12:52

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού ΟΤΑ On the Beach, η Ισπανία παραμένει ο αγαπημένος χειμερινός προορισμός, με την Τουρκία να ακολουθεί κατά πόδας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση.


Έρευνα που διεξήχθη από το βρετανικό ΟΤΑ On the Beach αποκάλυψε ότι η Ισπανία είναι ο δημοφιλέστερος χειμερινός προορισμός για φέτος, με τα Κανάρια Νησιά, αλλά και τα θέρετρα στην ηπειρωτική χώρα, να προσελκύουν περισσότερους Βρετανούς τουρίστες από οποιονδήποτε άλλο προορισμό κατά την ηλιόλουστη χειμερινή περίοδο*.

Μετά την ανακοίνωση της βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ότι η Βρετανία πρόκειται να αντιμετωπίσει φέτος έναν παγωμένο χειμώνα διάρκειας τεσσάρων μηνών, εκατομμύρια Βρετανών θα ταξιδέψουν σε περιοχές με θερμότερο κλίμα, θέλοντας να ξεφύγουν από τον κρύο καιρό.

Τα στοιχεία των κρατήσεων της On the Beach δείχνουν την Ισπανία και τα νησιά της ως τις πιο δημοφιλείς περιοχές, κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις, με τα Κανάρια Νησιά -που σημειώνουν μέσες θερμοκρασίες 23C βαθμών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου- να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, ακολουθούμενα από την ηπειρωτική Ισπανία και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι Βρετανοί ξαναρχίζουν να προτιμούν όλο και περισσότερο την Τουρκία, η οποία επέστρεψε στη λιστα ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους χειμερινούς προορισμούς για αυτήν τη σεζόν, την τέταρτη θέση, ξεπερνώντας τόσο το Αλγκάρβε (5η) όσο και την Ελλάδα (6η).

Οι χώρες που ολοκληρώνουν τη 10άδα των δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων της On the Beach, είναι η Μάλτα, το Μαρόκο, η Αίγυπτος και η Κύπρος.

Οι 10 πιο δημοφιλείς χειμερινοί ηλιόλουστοι προορισμοί για τους Βρετανούς:

 1. Κανάριοι Νήσοι
 2. Ηπειρωτική Ισπανία
 3. Βαλεαρίδες Νήσοι
 4. Τουρκία
 5. Αλγκάρβε (Πορτογαλία)
 6. Ελλάδα
 7. Μάλτα
 8. Μαρόκο
 9. Αίγυπτος
 10. Κύπρος
Ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές
Τα δεδομένα των κρατήσεων της On the Beach αποκάλυψαν επίσης τους πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς για την χειμερινή ηλιόλουστη περίοδο, με την Τυνησία να επιστρέφει σταθερά στον χάρτη, κερδίζοντας την κορυφαία θέση, και το Ισραήλ να κατατάσσεται στην δεύτερη θέση.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι διακοπές μακρινών αποστάσεων αυξάνονται όλο και περισσότερο για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, που αναζητούν ήλιο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, με τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό να κερδίζουν σε δημοτικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είδε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών της να αυξάνεται κατά σχεδόν 12% φέτος, είναι ο πέμπτος ταχύτερα αναπτυσσόμενος χειμερινός προορισμός κατά την On the Beach.

Κορυφαίοι πέντε πιο ταχεία αναπτυσσόμενοι προορισμοί:
 1. Τυνησία
 2. Ισραήλ
 3. Δομινικανή Δημοκρατία
 4. Μεξικό
 5. Τουρκία


*από 1η Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top