Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώνεται σε έξι μήνες η πιλοτική εφαρμογή του Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας
Γαστρονομία

Ολοκληρώνεται σε έξι μήνες η πιλοτική εφαρμογή του Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας

Οι επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση φθάνουν τις 54.

H Πιλοτική Εφαρμογή του Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας που υλοποιείται στην Επαρχία Λάρνακας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες. Mέχρι τότε παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους: κέντρα αναψυχής, μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής και καταστήματα εμπορίας τοπικών προϊόντων διατροφής να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την υποβολή αίτησης στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και να ενταχθούν στη διαδικασία αξιολόγησης για την πιστοποίησή τους και την απόκτηση του Σήματος “Taste Cyprus – Delightful Journeys”, το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμα δυνητικό μέσο προβολής και ανάδειξης των επιχειρήσεων, των κυπριακών προϊόντων και της κυπριακής γαστρονομίας γενικότερα.

Οι επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση φθάνουν τις 54. Για την απόκτηση του Σήματος, καλούνται να προβούν άμεσα στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που τους έχουν υποδειχθεί στο πλαίσιο των συμβουλευτικών επισκέψεων που έχουν προηγηθεί. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο νέο κύκλο επισκέψεων και ελέγχου από τον οποίο αναμένεται ενδεχομένως να προκύψουν οι πρώτες πιστοποιημένες επιχειρήσεις.

Το όλο έργο εντάσσεται στη “Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην κυπριακή τουριστική αγορά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024