Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώχευση της Primera Air, 'ξέμειναν' τουρίστες και στην Ελλάδα
Αεροπορικές εταιρείες

Πτώχευση της Primera Air, 'ξέμειναν' τουρίστες και στην Ελλάδα

Η Primera Air κάθε χρόνο μετέφερε επιβάτες και σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο, Κω και Ζάκυνθο). Προβλήματα δημιουργήθηκαν στα αεροδρόμια Χανίων και Ζακύνθου, καθώς επρόκειτο να επιστρέψουν από τις διακοπές τους τουρίστες με πτήσεις της εταιρείας.

Η δανέζικη αεροπορική εταιρεία Primera Air πρόσφατα τις δραστηριότητές της, επηρεάζοντας χιλιάδες επιβάτες. Δύο πτήσεις της μάλιστα, από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου προς Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, που επρόκειτο να αναχωρήσουν χθες το βράδυ, ακυρώθηκαν. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, η αεροπορική εταιρείας εκτελούσε μια ακόμη πτήση από το Μπέρμιγχαμ προς τη Μάλαγα, σύμφωνα με το Flight Radar.

Η Primera Air ανήκει στον Όμιλο Primera Group, που διαθέτει Tour Operators σε Σουηδία (Solresor), Νορβηγία (Solia resor), Δανία (Bravo Tours) και Φιλανδία (Lomamatkat) και κάθε χρόνο μεταφέρει επιβάτες και σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο, Κω και Ζάκυνθο). Προβλήματα δημιουργήθηκαν στα αεροδρόμια Χανίων και Ζακύνθου, καθώς επρόκειτο να επιστρέψουν από τις διακοπές τους τουρίστες με πτήσεις της Primera Air.

Η απόφαση για τη διακοπή ελήφθη μετά από 14 χρόνια λειτουργίας του αερομεταφορέα, με έδρα τη Ρίγα της Λετονίας, ο οποίος ξεκίνησε ως αεροπορική κοντινών προορισμών σε Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Πιο πρόσφατα, καθιερώθηκε ως αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους για μακρινές αποστάσεις εκτός Ευρώπης και Ηνωμένου Βασιλείου, που πετούσε στο αεροδρόμιο Newark Liberty της Νέας Υόρκης και τη Βοστώνη από το Stansted του Λονδίνου και το Μπέρμιγχαμ, καθώς και το Παρίσι.

Πριν από δύο μήνες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε επιπλέον πτήσεις για αυτό το καλοκαίρι προς τις ΗΠΑ, με δρομολόγια από τις Βρυξέλλες προς Βοστώνη, Νιούαρκ και Ουάσινγκτον.

Αλλά το ίδιο καλοκαίρι σταμάτησε όλες τις πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ προς τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο (από τις 21 Ιουνίου), ρίχοντας το φταίξιμο στην καθυστέρηση παράδοσης του στόλου της, αποτελούμενου από A321neo, από την Airbus.

Σε μήνυμα προς τους πελάτες της, το Διοικητικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι εργάστηκε σκληρά για να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να κηρύξει πτώχευση.

Κατηγόρησε τον σκληρό ανταγωνισμό, το υψηλό κόστος των καυσίμων και πολλά “απρόβλεπτα γεγονότα” τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ενός αεροσκάφους εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης, που οδήγησε σε ζημία ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Δήλωσε ακόμη ότι, παρά το “φανταστικό ξεκίνημα” το 2018, σοβαρές καθυστερήσεις με τα νέα αεροσκάφη Airbus 321neo οδήγησαν σε αναγκαστικές ακυρώσεις πτήσεων και απώλεια εσόδων.

Στην ιστοσελίδα της, η αεροπορική εταιρεία ευχαριστεί τους πελάτες της για την πίστη που της έδειξαν.

Οι επιβάτες που ταξίδευαν στο εξωτερικό πρέπει να τακτοποιήσουν μόνοι τους τις εκκρεμότητές τους για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και συνίστανται να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους ασφαλιστή ή πράκτορα για βοήθεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024