Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Αύξηση τουριστικών εισπράξεων, επισκέψεων και διανυκτερεύσεων στη Δυτική Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 October 2018, 14:21

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των ελληνικών περιφερειών για όλο το α' εξάμηνο 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό- κατά 73,12%.


Συνεχίστηκε η πορεία ανόδου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα βασικά τουριστικά μεγέθη - ταξιδιωτικές εισπράξεις, επισκέψεις και διανυκτερεύσεις- και το β’ τρίμηνο του 2018.

”Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, η οποία φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Όλοι οι δείκτες είναι θετικοί. Στα αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου, στα λιμάνια της Πάτρας και του Κατακόλου παρατηρείται αύξηση των αφίξεων. Θα δουλέψουμε για να διατηρήσουμε σταθερό το ρεύμα προς την περιοχή μας. Έχουμε μπει στην τουριστική αγορά με σύγχρονα μέσα προβολής, γραφεία τουριστικής πληροφόρησης στις πύλες εισόδου και μια ευρωπαϊκή διάκριση, αυτήν του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας, ανάμεσα στους πιο δυναμικούς προορισμούς του ευρωπαϊκού χάρτη”, τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας τόνισε: “Η προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι διαρκής. Με πρόγραμμα, συνέπεια και  επιμονή δημιουργούμε μια ισχυρή δυναμική στην οικονομία της φιλοξενίας προς όφελος της κοινωνίας. Διαθέτουμε την εμπειρία και το σχέδιο, ώστε με στοχευμένα βήματα να αναπτύξουμε στην περιοχή μας τον τουρισμό των 365 ημερών το χρόνο που είναι το ζητούμενο”.


Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας (αριστερά) με τον
ο αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα.

Ειδικότερα, τα συγκριτικά στοιχεία όπως εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας και επεξεργάστηκε το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταδεικνύουν πολλαπλάσια αύξηση των τουριστικών μεγεθών σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο (Μ.Ο.).

Πιο συγκεκριμένα, το β’ τρίμηνο 2018 σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο τρίμηνο, η ΠΔΕ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των ελληνικών περιφερειών, κατά 55,49%, με τον ελληνικό μέσο όρο να βρίσκεται στο 17,69%. Η, για δεύτερο τρίμηνο, εξαιρετική απόδοση, είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο σύνολο των ελληνικών περιφερειών για όλο το α’ εξάμηνο 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό- κατά 73,12% (με τον εθνικό μέσο όρο στο 17,26%).

Η ανωτέρω εικόνα αποτυπώνεται και στις επισκέψεις, όπου το β’ τρίμηνο 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, οι επισκέψεις στην ΠΔΕ αυξήθηκαν από 178.300. σε 232.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 30,41% (19,97% Μ.Ο. Ελλάδας). Έτσι, στο σύνολο του α’ εξαμήνου 2018 επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τουριστικούς σκοπούς 308.000 άτομα έναντι 223.800 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 38,05% (19,07% Μ.Ο. Ελλάδας).

Τέλος, με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι διανυκτερεύσεις, το β’ τρίμηνο 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, αυξήθηκαν από 724.500 σε 997.600
- ποσοστιαία αύξηση κατά 37,71%, όταν ο ελληνικός Μ.Ο. ήταν 16,18%. Με αυτό τον τρόπο οι διανυκτερεύσεις ξεπέρασαν το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου, αριθμώντας 1.379.700, σε σχέση με τις 918.100 το περυσινό α’ εξάμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών κατά 50,28% (15,46% Μ.Ο. Ελλάδας).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top