Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόσωπα

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Περικλή Λύτρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Οκτώβριος 2018, 15:31

Το 40ήμερο μνημόσυνο του Περικλή Λύτρα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ενημερώνει ότι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Περικλή Λύτρα, καθηγητή του πανεπιστημίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Ο ακαδημαϊκός Περικλής Λύτρας, πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πέθανε στις 29 του περασμένου Αυγούστου, σε ηλικία 65 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολιτική Κοινωνιολογία και την Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία. Ήταν κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών D.E.A. στο Παρίσι και έχει αναγορευθεί διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Ήταν καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγγραφέας 18 επιστημονικών βιβλίων ως μόνος συγγραφέας (εκ των οποίων τα 11 στον τουρισμό), συν-συγγραφέας σε 7 επιστημονικά βιβλία, επιμελητής πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων τόμων, αρθρογράφος τουριστικών περιοδικών (μεταξύ των οποίων και το traveldailynews, με δική του στήλη) και εκδότης δύο επιστημονικών περιοδικών με σύστημα κριτών στον Τουρισμό και στη Διοίκηση και Οικονομία. Διετέλεσε ακόμη, αιρετό μέλος της 7μελούς Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του ΤΕΙ Αθήνας, αιρετός επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΔΒΕ), ιδρυματικός υπεύθυνος των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 και ακαδημαϊκός συντονιστής του LLP – Erasmus Programme του ιδίου ιδρύματος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παράκτιας Αντισφαίρισης (beach tennis) Π.E.Π.AΝ.

Διετέλεσε επίσης επί δύο θητείες κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και κατ‘επανάληψη πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μέλος του 7μελούς αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, ειδικός επιστήμονας (Π.Δ. 407) του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET), αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (OMJET), πρόεδρος των Ελλήνων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ) και καθηγητής της Σχολής Ικάρων της Π.Α. επί πολλά χρόνια.

Έχει τιμηθεί και βραβευθεί για το όλο επιστημονικό, συγγραφικό και σωματειακό-κοινωνικό του έργο από εκπαιδευτικούς, τουριστικούς, αθλητικούς και εκδοτικούς φορείς. Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top