Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Τουριστικό φόρουμ στο Σότσι, στα πλαίσια του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας

Τατιάνα Ρόκου - 05 October 2018, 11:34

Η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού, Θερέτρων και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της Περιφέρειας Κράσνονταρ, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Σότσι και τοπικούς παράγοντες.Η ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τουριστικό τομέα τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού και Εκπαιδευτικού Ελληνο-Ρωσικού Φόρουμ “Τουρισμός. Η ενέργεια της σύγκλιση”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού των δύο χωρών, στο πιο σημαντικό πανεπιστήμιο της Περιφέρειας Κράσνονταρ, το κρατικό Πανεπιστήμιο του Σότσι, 28-29 Σεπτεμβρίου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στο φόρουμ η γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ και υπεύθυνη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας, κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Επίσης, συμμετείχαν ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, ο καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ, κ. Στυλιανός Γαβριήλ.


H γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού με χαιρετισμό και ομιλία στο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ στο Πανεπιστήμιο του Σότσι της Ρωσίας

Η κα Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού με χαιρετισμό στα εγκαίνια και με ομιλία στις εργασίες του Φόρουμ. Τόνισε ότι η “η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εμπεδώνεται από σημαντικές κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποφέρουν καρπούς ενισχύοντας την ποιότητα και το εύρος των σχέσεων και ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή τουριστικών ροών”.

H κα Κουρνέτα ανέφερε ότι Ελλάδα και Ρωσία εργάζονται από κοινού μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν κοντά τους δύο λαούς και με βάση την ισχυρή πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεων για τη δυναμικότερη προώθηση και εμβάθυνση της στρατηγικής τους σχέσης στον Τουρισμό με αμοιβαία και επωφελή αποτελέσματα και για τις δύο χώρες.

Η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ και υπεύθυνη του Έτους Τουρισμού κα Χονδροματίδου συναντήθηκε με την πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σότσι, Galina Romanova και συζήτησαν για τις προοπτικές σχεδιασμού και ανάπτυξης ειδικών θεματικών τουριστικών προϊόντων και προγραμμάτων, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο εκπαιδευτικός, ο προσκυνηματικός και η γαστρονομία.


Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου του Σότσι, κα Galina Romanova, ο υπουργός Τουρισμού, Θερέτρων και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της Περιφέρειας Κράσνονταρ, κ. Χριστοφόρ Κωνσταντινίδης, και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ και υπεύθυνη του “Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας”, κα Αγγελική Χονδροματίδου

Η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού, Θερέτρων και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της Περιφέρειας Κράσνονταρ, κ. Χριστοφόρo Κωνσταντινίδη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Σότσι, κ. Χρήστο Σαρακασίδη και τοπικούς παράγοντες.

H κα Χονδροματίδου πραγματοποίησε επίσης συνάντηση στη Μόσχα, με τη νέα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον Τουρισμού, κα Olga Yarilova, με την οποία συζήτησαν για την εξέλιξη του αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, και για την επίσημη τελετή λήξης του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου, καθώς και για περαιτέρω προγράμματα και δράσεις συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών και τα επόμενα χρόνια. Φωτογραφία: Η ελληνική αποστολή στο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ στο Πανεπιστήμιο του Σότσι της Ρωσίας
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top