Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ολλανδία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Οκτώβριος 2018, 12:08

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το B2B Workshop που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών στο Ρότερνταμ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και το σήμα πιστοποίησης φιλικών προς τους ποδηλάτες ξενοδοχείων, Bike Friendly.

 
Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσε για πρώτη φορά Β2Β workshop στο Ρότερνταμ με θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΤ για προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμό καθόλη την διάρκεια του έτους, αφού ο ποδηλατικός τουρισμός είναι σημαντικό εφαλτήριο στις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. 

Στο workshop παρευρέθηκε και το σήμα πιστοποίησης φιλικών προς τους ποδηλάτες ξενοδοχείων, “Bike Friendly”, όπου παρουσίασε όλες τις πτυχές του ανερχόμενου στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ποδηλατικού τουρισμού. Το σήμα “Bike Friendly” είναι μία πρωτοβουλία της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία προωθεί την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στον ποδηλατικό τουρισμό. Στόχος είναι η προσπάθεια ανάπτυξης ενός δικτύου ξενοδοχείων και Δήμων-τουριστικών προορισμών φιλικών προς τους τουρίστες-ποδηλάτες, καθώς και ο σχεδιασμός για την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα ήθελαν, είτε να περιηγηθούν περιοχές της Ελλάδας  χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, είτε απλά, στη διάρκεια των διακοπών τους, να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για κοντινές εκδρομές από το ξενοδοχείο που διαμένουν.

Στην εκδήλωση, η κα Ελένη Σκαρβέλη, διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού BENELUX, ανέφερε χαρακτηριστικά, “Στόχος μας ήταν να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες του τουρισμού να γνωρίσουν Ολλανδούς Tour Operator και τουριστικούς πράκτορες. Να τους ενημερώσουν για τα ποδηλατικά τουριστικά προϊόντα και τους προορισμούς που είναι φιλικοί στον ποδήλατο και ταυτόχρονα να διευρύνουν τις δυνατότητες συνεργασίας.Η θετική ανταπόκριση της ολλανδικής αγοράς στο νέο εγχείρημα του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ολλανδικού κοινού για την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν την σημαντική αύξηση των κρατήσεων για την χώρα μας και κατά την φθινοπωρινή περίοδο του 2018”, συμπλήρωσε η κα Σκαρβέλη. 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top