Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦόρουμ στη Ρόδο για πιο δίκαιη και ισότιμη διεθνή τάξη
Εκδηλώσεις

Φόρουμ στη Ρόδο για πιο δίκαιη και ισότιμη διεθνή τάξη

15ο Φόρουμ "Διάλογος των Πολιτισμών" στη Ρόδο με κεντρικό θέμα "Καταστώντας την πολυμέρεια λειτουργική: Ενίσχυση του διαλόγου για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη".

Mεγάλη τιμή για τη Ρόδο η διοργάνωση του 15ου Φόρουμ “Διάλογος των Πολιτισμών” στο Rodos Palace. Κεντρικό θέμα του φετινού φόρουμ, οι εργασίες ήταν: “Καταστώντας την πολυμέρεια λειτουργική: Ενίσχυση του διαλόγου για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη“.

Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι από όλες τις ηπείρους, ο ιδρυτής του Φόρουμ, Βλαντιμίρ Γιακούνιν και κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο πρωθυπουργός της Γουινέας Μαμαντί Γιουλά, ο αναπληρωτής υπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκτάνοφ, το μέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα Μάριο Λόπεζ – Ρολντάν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, εκπρόσωποι από την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αμερική και αλλού.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε ειδική μνεία στη σημασία του Φόρουμ, αναφέροντας πως “στη Ρόδο έχουμε συστήσει ένα σύστημα περιφερειακής σταθερότητας για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, στο οποίο συμμετέχουν ήδη παραπάνω από 20 κράτη της Ευρώπης και του Αραβικού Κόσμου“, συμπληρώνοντας ότι “ανάλογη είναι η πρωτοβουλία που έχουμε πάρει για το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που επιδιώκει ο πολιτισμός να γίνει στοιχείο κι αυτός της προσπάθειας για ειρήνη και σταθερότητα στη διεθνή έννομη τάξη“. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην ανάγκη μιας δίκαιης και ισότιμης διεθνούς τάξης. “Εξακολουθεί πάντα να παραμένει επίκαιρο το θέμα για μια πιο δίκαιη και ισότιμη διεθνή τάξη, καθώς επίσης η επίλυση σημαντικών εκκρεμών προβλημάτων, όπως στη δική μας περιοχή το Κυπριακό“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη κορυφής για την Αφρική με θέμα: “Η δέσμευση της Αφρικής στο διάλογο: Προς μια αρμονική ανάπτυξη της ηπείρου“, μια συζήτηση με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό της Γουινέας. Η αποχαιρετιστήρια σύνοδος της ολομέλειας είχε θέμα “Η Ανθρωπότητα σε έναν κόσμο υψηλής τεχνολογίας: Επέζησε ή θριάμβευσε“.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024