Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Άσκηση ετοιμότητας στο Creta Maris Beach Resort

Θοδωρής Κουμέλης - 08 October 2018, 16:16

Ετήσια άσκηση ετοιμότητας στο Creta Maris Beach Resort, με την ενεργή συμμετοχή του Προξενείου της Μεγάλης Βρετανίας και των τοπικών αρχών.

Το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την ετήσια άσκηση “Διαχείρισης Κρίσης συνέπεια φυσικού φαινομένου” στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη, έγκαιρη προετοιμασία και προστασία των εργαζόμενων και των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε περίπτωση έκτακτου φυσικού φαινομένου, το φετινό σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εφαρμογή  της “Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων” σε περίπτωση σεισμού, με στόχο την υψηλού επιπέδου ετοιμότητα της εξειδικευμένης ομάδας εκτάκτων αναγκών, που έχει συσταθεί στο ξενοδοχείο.

Η φετινή άσκηση προσέλκυσε το έμπρακτο ενδιαφέρον των Βρετανικών διπλωματικών αρχών, όπως αυτό εκφράστηκε με την ενεργή συμμετοχή της υποπροξένου της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, κας Αριστέας Χουρδάκη, την οποία υποδέχθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, με τη διττή ιδιότητα ως διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μεταξά και επίτιμος πρόξενος των Σκανδιναβικών χωρών Ανατολικής Κρήτης.Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν: ο διοικητής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηρακλείου, αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης, ο περιφερειακός διοικητής Λιμενικού Σώματος Κρήτης αρχιπλοίαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος και η λιμενάρχης Χερσονήσου, κα Αθανασία Περισυνάκη, ο διοικητής 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης πύραρχος Τσικαλάς Γεώργιος, ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, κ. Γεώργιος Μακρογιαννάκης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, ο ιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας του ξενοδοχείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης, το ιατρικό κέντρο Χερσονήσου “Cretan Medicare”, ο Ερυθρός Σταυρός με τους Σαμαρείτες Διασώστες, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χερσονήσου, και τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Την άσκηση παρακολούθησαν ως παρατηρητές ο εκπρόσωπος Υπουργείου Τουρισμού,  κος Άρης Στρατάκης,  ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κρήτης, κος Ιωάννης Κουφάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου, κος Ιωάννης Μαστοράκης, ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κος Κουμπαράκης Δημήτριος, ο προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης, Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Ν. Ηρακλείου, κος Μαραυγάκης Μιχάλης, και η διευθύντρια Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Ευφροσύνη Τζαγκαράκη.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Πριν την άσκηση, ο καθηγητής κ. Λέκκας, έδωσε εξειδικευμένη διάλεξη με θέμα: “Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον”, ενισχύοντας τη γνώση των εργαζομένων του Creta Maris, ως προς την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top