Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

Η "Αυτοδιαχείριση" προειδοποιεί τους επαγγελματίες για την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης 2018

Τατιάνα Ρόκου - 09 Οκτώβριος 2018, 13:46

Οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης που πρέπει να προμηθευτούν για το έτος 2018, προκειμένου να είναι σύννομοι όταν χρησιμοποιούν το εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο της "Αυτοδιαχείρισης".Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργωνΑυτοδιαχείριση” δημοσίευσε το νέο αμοιβολόγιο για το έτος 2018 δεδομένης της μεγάλης αύξησης του ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου που πλέον εκπροσωπεί μετά την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ. Με το νέο αμοιβολόγιο, ξεκινάει άμεσα η διαδικασία αδειοδότησης όλων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ελληνική και ξένη μουσική στις εγκαταστάσεις τους και η οποία είχε πρακτικά ανασταλεί με τα προβλήματα της ΑΕΠΙ, για το 2018.

Ο Οργανισμός ξεκίνησε ήδη να ενημερώνει όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος, καθώς και τους αντίστοιχους αντιπροσωπευτικούς φορείς και τα επιμελητήρια, για την υποχρεωτική από τον νόμο Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης που πρέπει να προμηθευτούν για το έτος 2018, προκειμένου να είναι σύννομοι όταν χρησιμοποιούν το εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο της “Αυτοδιαχείρισης”. Επισημείνεται ότι το νέο αμοιβολόγιο του Οργανισμού είναι προϊόν ενδελεχούς μελέτης των αντίστοιχων τιμοκαταλόγων των συνεργαζόμενων οργανισμών σε συγκρίσιμες με την Ελλάδα χώρες της Ευρώπης, με σκοπό τον εξορθολογισμό τους και την προσαρμογή τους στις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα επαγγελματία χρήστη της μουσικής.

Σημειώνεται ότι η “Αυτοδιαχείριση” είναι ένας οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων από το 2003 και είναι αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν της ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ, η “Αυτοδιαχείριση” επιλέχθηκε από την CISAC, τον διεθνή εποπτικό φορέα των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, ως ο Ελληνικός Οργανισμός προτεραιότητας για τα μέλη του, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του διεθνούς ρεπερτορίου να εκπροσωπείται σήμερα, μέσω συμβάσεων αμοιβαίας εκπροσώπησης με ομοειδείς αλλοδαπούς Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένου όλου του αμερικανικού και του αγγλικού ρεπερτορίου.

Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων συνθετών και στιχουργών εμπιστεύτηκε μεγάλα εμπορικά και διαχρονικά ρεπερτόρια στον Οργανισμό. Επίσης, η “Αυτοδιαχείριση” εκπροσωπεί εκδότες μουσικής που διαχειρίζονται τεράστιο διεθνές ρεπερτόριο, όπως η SONY/ATV Music, η D-Version και η MUSOU.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top