Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Εσθονία είναι ο καλύτερος προορισμός εναλλακτικών διακοπών στην Ευρώπη
Τάσεις

Η Εσθονία είναι ο καλύτερος προορισμός εναλλακτικών διακοπών στην Ευρώπη

Έρευνα της ebookers αποκαλύπτει ότι η Εσθονία είναι ο καλύτερος προορισμός για όσους θέλουν κάτι λίγο διαφορετικό στις διακοπές τους, ενώ η Κύπρος είναι η καλύτερη χώρα για διακοπές "σαν το σπίτι σας, μακριά από το σπίτι σας"

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά οι Βρετανοί παραθεριστές κάνουν αυτή την περίοδο όλο και περισσότερες διακοπές από οποιαδήποτε άλλη χρονιά τα τελευταία πέντε χρόνια. Με πολλούς να προγραμματίζουν ήδη τις επόμενες διακοπές τους, οι διακοπές στην παραλία απλά δεν τους αρκούν πια. Με τα city breaks να είναι ο κορυφαίος τύπος διακοπών των βρετανών πέρυσι, ακολουθούμενα από τις διακοπές στην παραλία, τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να αναδύονται συνεχώς οι εναλλακτικοί προορισμοί διακοπών καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν πιο αυθεντικές εμπειρίες.

Στην έρευνά της, η ebookers, έψαξε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες, αναλύοντας κάθε προορισμό και ταξινομώντας τον ανάλογα, με βάση διάφορους παράγοντες, για να δημιουργήσει το Alternative Holiday Index.
Το Alternative Holiday Index κατατάσσει 31 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, αναλύοντας 24 παράγοντες, με μερικούς να είναι:
  • Τέχνες και πολιτισμός
  • Αυθεντικό φαγητό
  • Ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική
  • Φτηνές μπύρες
  • Φιλικό προς τους μοναχικούς ταξιδιώτες
  • Φιλικοί ντόπιοι άνθρωποι
Οι 10 κορυφαίοι εναλλακτικοί προορισμοί διακοπών στην Ευρώπη

Γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της και τα σκανδιναβικά της φαγητά, η Εσθονία αποκαλύγθηκε ως η καλύτερη χώρα για εναλλακτικές διακοπές στην Ευρώπη. Χάρη στην ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της, έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία, καθώς το Ταλίν, η πρωτεύουσα της χώρας, είναι γνωστή ως η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης.
Τα αχανή δάση της Εσθονίας την βοήθησαν να καταταγεί τόσο ψηλά κατηγορία «Φυσική ομορφιά και εξερεύνηση» με βαθμολογία δέκα στα δέκα. Λόγω της άγριας αυτής ομορφιάς της είχε επίσης υψηλό βαθμό στο ‘Instragrammability’ (10/10), δηλαδή το πόσο όμορφες φωτογραφίες μπορεί κανείς να τραβήξει και να τις μοιραστεί με τους φίλους του στο Instagram. 
Σε αυτή την κατηγορία του ‘Instragrammability’ αξίζει να σημειωθεί πως και η Ελλάδα κατέλαβε την 14η θέση με βαθμολογία 7,94 στα 10, ενω στις υπόλοιποες κατηγορίες, αυτές της φθηνής μπύρας, του αυθεντικού φαγητού, των φιλικών προς τους τουρίστες ντόπιων κατοίκων και της νυχτερινής διασκέδασης σημείσε βαθμολογίες 6.62/10, 7.53/10, 7.85/10 και 6.67/10 αντίστοιχα.
Η Εσθονία ακολουθήθηκε από τη Λιθουανία και τη Λετονία ως τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς διακοπών με βαθμολογία 195,6 και 180,9 αντίστοιχα.
Η Κύπρος προσφέρει διακοπές “σαν το σπίτι σας, μακριά από το σπίτι σας”
Η έρευνα της ebookers αποκάλυψε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι τέλειες για όσους αναζητούν κάτι που θα τους ξενίσει λιγότερο στις διακοπές τους και θα θέλουν να νιώθουν σα το σπίτι τους, κι ας βρίσκονται μακριά απ αυτό.
Η Κύπρος κατέχει την υψηλότερη θέση από τις 32 χώρες στην κατηγορία αυτή. Πιο συγκεκριμένα,  κατέχει την πρωτοπορία στην ευκολία εύρεσης βρετανικών φαγητών, παμπ και οικιακών ανέσεων (7.12), καθως και στο γεγονός ότι έχει ένα μεγάλο αριθμό άλλων τουριστών από Βρετανία που επισκέπτονται τη χώρα (6) κάθε χρόνο. 
Οι καλύτεροι προορισμοί για solo ταξίδια

Σύμφωνα με στοιχεία της Google, οι αναζητήσεις για “solo travel” αυξάνονται σταθερά χρόνο με το χρόνο, με τις ερωτήσεις γύρω από το μοναχικό ταξίδι να κορυφώνονται τον φετινό Ιανουάριο και με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να θεωρούν αυτό το είδος ταξιδιού μια περιπέτεια μιας ζωής από μόνο του.
Η έρευνα της ebookers ρώτησε τους μεμονωμένους ταξιδιώτες ποιά θεωρούν την καλύτερη χώρα για να ταξιδέψουν μόνοι τους, με κύριο άξονα την ασφάλεια και τις συναφείς δραστηριότητες.
Η Εσθονία κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση στην Ευρώπη, με τη Λιθουανία και την Σουηδία να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024