Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Με επίσκεψη στο μουσείο των Αιγών ολοκληρώθηκε το 8ο συνέδριο του 'Δρόμου του Μεταξιού'

Τατιάνα Ρόκου - 15 Οκτώβριος 2018, 16:10

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου, πρότεινε και η επόμενη διοργάνωση του 'Δρόμου του Μεταξιού' να γίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη.


Με επίσκεψη των συνέδρων στο μουσείο των Αιγών και την πόλη της Βέροιας ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο για το “Δρόμο του Μεταξιού”, η κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, που φέτος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Τουρισμού και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού - UNWTO, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη συμπαράσταση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του ΤΑΡ, του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου, πρότεινε και η επόμενη διοργάνωση του “Δρόμου του Μεταξιού” να γίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν σημαντικές εισηγήσεις με θέματα που εστίαζαν στη διακρατική συνεργασία, στη διαχείριση τουριστικών προορισμών και στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων. Με πολύ αξιόλογους εισηγητές, όπως ο δρ. Ahmed Eiweid της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Peter DeBrine της UNESCO, ο Andrew Aley του Tripadvisor, ο καθηγητής κ. Δημήτριος Μπούχαλης του Bournemouth University και ο δρ. Mario Hardy του Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Ασίας-Ειρηνικού (ΡΑΤΑ). Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, υπογράφηκε και το σύμφωνο συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

“Η σύσφιξη των διμερών σχέσεων, η δικτύωση και η ανάπτυξη συνεργιών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και τα κράτη μέλη της Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού, είναι κυρίως τα οφέλη που αποκομίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από αυτό το Συνέδριο και τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο προσεχές διάστημα για να ενισχύσουμε την κομβική θέση της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης στο ‘Δρόμο του Μεταξιού’. Η κεφαλαιοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων του συνεδρίου καθίσταται ανεκτίμητος αρωγός στην εστίαση για τη δημιουργία νέων, ελκυστικών τουριστικών προϊόντων, διακρατικών στρατηγικών μάρκετινγκ, αλλά και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, σύμφωνα πάντοτε με τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησής μας για τον τουρισμό”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top