Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας θα φιλοξενήσει το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.
Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2018 θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων με τρεις μοναδικές “γευστικές εμπειρίες” που υπόσχονται να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις. Μέσω της συμμετοχής του στη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel, ηγέτης στο χώρο των επιχειρήσεων και του τουρισμού στην Ελλάδα, επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να βιώσει την εμπειρία μιας γαστρονομικής καινοτομίας, που συνδυάζει γεύσεις Βορρά και Νότου και να γνωρίσει μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων σεφ τη γαστρονομική κουλτούρα των δυο χωρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου, κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, που πρώτος οραματίστηκε τη διασύνδεση των τοπικών αγαθών με την ξενοδοχία για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα μας, είναι από το 1998 επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα -τίτλο που διατηρεί έως σήμερα- ως επιστέγασμα της προσφοράς του στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο σεφ Σάκης Τζανέτος θα μαγειρέψει για το κοινό, στο συνέδριο Culinary summit “Ρωσία-Αθήνα“στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort.Το πρόγραμμα δράσεων, στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, περιλαμβάνει:
Κρατήσεις μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018.