Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

The Backpacker Index: Η Κωνσταντινούπολη είναι η φθηνότερη πόλη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Οκτώβριος 2018, 14:11

Στη 17η θέση -ανάμεσα σε 56 προορισμούς της Ευρώπης- βρίσκεται η Σαντορίνη, με συνολικό ημερήσιο κόστος 43,37 δολάρια για διαμονή σε hostel, και 24η η Αθήνα με συνολικό ημερήσιο κόστος 53,72 δολάρια.


Η βρετανική εταιρεία Alpha Travel Insurance δημιούργησε ένα διαδραστικό γράφημα, το οποίο κατανέμει το κόστος των ταξιδιών σε 60 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη με βάση το κόστος ενός ξενώνα, της μεταφοράς, των γευμάτων, των ποτών και της επίσκεψης αξιοθέατων της εκάστοτε πόλης.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να “φιλτράρει” τον κάθε προορισμό με βάση το κόστος σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, ώστε να μπορεί να έχει μια τεκμηριωμένη απόφαση χρησιμοποιώντας το γράφημά του. Αυτές οι πόλεις ταξινομούνται βάσει της ημερήσιας τιμής που χρειάζεται για την πληρωμή ενός δωμάτιου σε hostel, δύο εισιτηρίων με δημόσιες συγκοινωνίες, τριών πιάτων οικονομικού φαγητού, μιας επίσκεψης σε αξιοθέατα και τριών φθηνών μπυρών (ή κρασιών) για κάθε μέρα σε κάθε πόλη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτές είναι οι 10 φθηνότερες πόλεις για διακοπές στην Ευρώπη:

Κατάταξη

Προορισμός

Συνολικό Ημερήσιο Κόστος (£)

1

Κωνσταντινούπολη

16.41

2

Κίεβο

20.04

3

Κρακοβία

20.71

4

Βελιγράδι

21.25

5

Βουκουρέστι

21.75

6

Σόφια

24.44

7

Βουδαπέστη

25.14

8

Σεράγεβο

26.04

9

Ρίγα

26.57

10

Ζάγκρεμπ

27.16Στην πρώτη θέση της λίστας “The Backpacker Index” βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει γίνει ένας προορισμός για να τον επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο. Το συνολικό ημερήσιο κόστος ανέρχεται σε τη δεύτερη θέση των πιο προσιτών οικονομικά προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Το Άμστερνταμ κατέχει την πρωτιά στα πιο ακριβά εισιτήρια για τα τουριστικά αξιοθέατα, με 97,41 δολ.

Τέλος, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ζυρίχη είναι η πιο ακριβή πόλη από όλες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, καθώς είναι το διεθνές τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο στη βόρεια Ελβετία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top