Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Σταθερά ανοδική πορεία της ιταλικής αγοράς στη Χαλκιδική

Άγγελος Ρεστάνης - 17 Οκτώβριος 2018, 14:22

Το 2012 οι αφίξεις Ιταλών τουριστών ήταν περίπου 2.000 στη Χαλκιδική, το 2016 οι άνήλθαν στις 10.000 περίπου, ενώ το 2018 ξεπέρασαν τις 13.000.


Η Χαλκιδική κέρδισε τις εντυπώσεις στην τουριστική έκθεση “TTG INCONTRI” μόνο για επαγγελματίες του τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2018.

Η φετινή διοργάνωση είχε όχι μόνο αυξημένη παρουσία επαγγελματιών (+11% από πέρυσι), αλλά και πλούσια θεματολογία σε σεμινάρια, αντιπροσωπείες Tour Operator και δημοσιογράφων από ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής πάνω από 65.000 επαγγελματίες, 800 δημοσιογράφοι, 300 bloggers και 100 buyers επισκέφθηκαν τις τρεις ημέρες την έκθεση.

Η προσπάθεια του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην ιταλική αγορά, σύμφωνα με τα στελέχη του, άρχισε να αποδίδει καρπούς, καθώς το 2012 οι αφίξεις ήταν περίπου 2.000 στη Χαλκιδική, το 2016 άνήλθαν στις 10.000 περίπου, ενώ το 2018 ξεπέρασαν τις 13.000.

Η Χαλκιδική πιστοποίησε την ανοδική της πορεία στην αγορά της Ιταλίας και σιγά - σιγά αποσπά μεγάλο κομμάτι της τουριστικής πίτας, έχοντας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σταθερή έλευση Ιταλών τουριστών. Οι Γαλάζιες Σημαίες, η καθαρότητα των ακτών της Χαλκιδικής και ο συνδυασμός ήλιος, θάλασσα, κουλτούρα, πολιτισμός και γαστρονομία είναι εκείνα τα σημεία που κάνουν τους Ιταλούς να εμπιστευθούν για τις διακοπές τους τον ελληνικό προορισμό.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής σε κεντρικό σημείο του Hall “WORLD” επισκέφθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφοι, όπου τους έγινε αναλυτική παρουσίαση της Χαλκιδικής από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην Ιταλία κα Ελένη Σαρικώστα.

Μεταξύ άλλων οριστικοποιήθηκε η συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με την Grimaldi Lines - (Sales Manager - Francesca Marino) και τον αντιπρόσωπο του Cicloturismo (Mauro Fumagalli - MARCHE BIKELIFE) για ένα tour με ποδηλάτες, συνοδεία Tour Operator και δημοσιογράφων τον Απρίλιο του 2019. Επίσης, θα οργανωθεί για τον Corrado Ruggeri, δημοσιογράφο της “Corriere della sera” και “Marco Polo” επίσκεψη στην Αμμουλιανή και το Άγιο Όρος.

Οριστικοποιήθηκε επίσης, μετά από συζητήσεις με τον CEO Fausto Baldin, η συμμετοχή της Χαλκιδικής στον κατάλογο του Tour Operator KarlItalia από τη Βερόνα.

Τέλος, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Tour Operator από την Νάπολη για τη δημιουργία πακέτων διακοπών για τη Χαλκιδική αξιοποιώντας τις πτήσεις με την low cost αεροπορική Ryanair.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top