Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ιστορικό ρεκόρ εννιαμήνου τα 3.239.760 αφίξεις τουριστών στη Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Οκτώβριος 2018, 15:03

Το τελευταίο 12μηνο (Οκτώβριος 2017 - Σεπτέμβριος 2018), οι συνολικές αφίξεις της περιόδου πλησίασαν τα 3,9 εκατομμύρια και ανήλθαν σε 3.890.230. Πρόκειται για το καλύτερο δωδεκάμηνο στη ιστορία του κυπριακού τουρισμού.


Οι αφίξεις του Σεπτεμβρίου 2018 που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο (520.000), σημειώνοντας αύξηση 7,5% συγκριτικά με το 2017, κατατάσσοντας το συγκεκριμένο μήνα ως τον ιστορικά πιο επιτυχημένο Σεπτέμβριο στα χρονικά του κυπριακού τουρισμού. Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια στα ρεκόρ που καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες του 2018, αφού όλοι ανεξαιρέτως αποτέλεσαν ιστορικά ρεκόρ αντίστοιχων ημερολογιακών μηνών.

Η αύξηση Σεπτεμβρίου κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, αφού οι αμέσως προηγούμενοι μήνες, Αύγουστος και Ιούλιος, δεν παρείχαν περιθώρια αυξήσεων, λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων κλινών και των συνθηκών ψηλών πληροτήτων που προέκυψαν, λόγω αυξημένης ζήτησης. Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο, όπου και παρατηρήθηκε προσφορά στις διαθέσιμές κλίνες, ακολούθησε και σημειώθηκε αύξηση 7,5% αφίξεων, σε σύγκριση με την αύξηση 2,1% τον Αύγουστο και 1,6% τον Ιούλιο.

Όσον αφορά στη συνολική χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018, τα αποτελέσματα είναι επίσης πολύ ικανοποιητικά. Με δεδομένο ότι όλοι οι μήνες του 2018 μέχρι και το Σεπτέμβριο σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ, οι συνολικές 3.239.760 αφίξεις τουριστών που σημειώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 αποτελούν επίσης ιστορικό ρεκόρ εννιαμήνου, αυξημένο κατά 7,9% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Οι πλείστες αγορές κατά την εν λόγω περίοδο, με εξαίρεση τη Ρωσία και το Ισραήλ, συνεχίζουν να καταγράφουν συνολική αύξηση. Ενδεικτικά, οι αφίξεις από το Ην. Βασίλειο την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 σημείωσαν αύξηση 5,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, από την Ελλάδα αύξηση 10%, τις Βόρειες Χώρες μέση αύξηση 12% (με οριακή μείωση από την Νορβηγία και αυξήσεις και από τις άλλες 3 Βόρειες Χώρες) ενώ μικρότερη αύξηση καταγράφει η αγορά της Γερμανίας (αύξηση 2,1%) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Αύξηση επίσης σημειώθηκε και στο τουριστικό ρεύμα από άλλες αγορές όπως η Πολωνία (αύξηση 50,6%), η Ουκρανία (αύξηση 50,5%), η Ρουμανία (αύξηση 37%), η Σλοβακία (αύξηση 129%), η Ελβετία (αύξηση 29,3%) και οι ΗΠΑ (αύξηση 64,1%) μεταξύ άλλων. Μείωση κατά 4,9% σημειώθηκε στις αφίξεις από Ρωσία όπως επίσης και από το Ισραήλ (μείωση 8,1%). Σημειώνεται ότι τόσο στην περίπτωση της Ρωσίας όσο και στην περίπτωση του Ισραήλ, οι συνολικές μειώσεις έχουν περιοριστεί σε σχέση με τις μειώσεις που καταγράφηκαν σε προηγούμενους ημερολογιακούς μήνες.

Αξιολογώντας τα στοιχεία από μια διαφορετική σκοπιά και συγκεκριμένα για το τελευταίο δωδεκάμηνο (Οκτώβριος 2017 - Σεπτέμβριος 2018), οι συνολικές αφίξεις της περιόδου πλησίασαν τα 3,9 εκατομμύρια και ανήλθαν σε 3.890.230. Πρόκειται για το καλύτερο δωδεκάμηνο στη ιστορία του κυπριακού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top