Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Πρόταση για Μητροπολιτικό πάρκο εντός του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ-HELEXPO

Τατιάνα Ρόκου - 17 Οκτώβριος 2018, 16:27

Η πρόταση του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ προβλέπει και τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου με έντονο το πράσινο στοιχείο, το οποίο θα καλύπτει το 50% της συνολικής έκτασης.


Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO είχε στις 15 Οκτωβρίου, η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου. Η υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ. Η πρόταση η οποία παρουσιάστηκε προβλέπει την ανακατασκευή των εκθεσιακών και συνοδευτικών εγκαταστάσεων στον υφιστάμενο χώρο της ΔΕΘ και παράλληλα τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου με έντονο το πράσινο στοιχείο το οποίο θα καλύπτει το 50% της συνολικής έκτασης.

Συζητήθηκαν ακόμη, τα επόμενα στάδια υλοποίησης του σχεδίου, που περιλαμβάνουν αρχικά την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος εντός του 2019.

Ο ανασχεδιασμός του εκθεσιακού κέντρου θα συμβάλλει στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης και στην επέκταση και αναδιαμόρφωση ενός Μητροπολιτικού Πάρκου σε συνθήκες “ζωντανής” δραστηριότητας.

Παράλληλα, οι νέες προοπτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται ανοίγουν το δρόμο προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει έναν ισχυρό εκθεσιακό κομβο για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) δήλωσε πως υπάρχει από κοινού συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top