Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προβλήματα στις κρουαζιέρες επιφέρουν τα πλοηγικά τέλη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Φεβρουάριος 2002, 00:00

Αύξηση της τάξεως του 50% διαπιστώνεται στις αμοιβές των πλοηγικών δικαιωμάτων για το 2002 σε<...> σχέση με το 2001, σύμφωνα με την επιστολή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA<.>

) προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιο Ανωμερίτη και Οικονομικών κ. Γεώργιο Φλωρίδη, και τους προέδρους της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατικών Πλοίων κ. Ανδρέα Ποταμιάνο, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού κ. Μάριο Τριβυζά.

Η αιτία της μεγάλης αυτής αύξηση προέρχεται από τον υπολογισμό του παγίου ποσού χρέωσης επί της ολικής χωρητικότητας εκάστου πλοίου και όχι επί της καθαρής όπως μέχρι πέρσι ίσχυε, ανεξαρτήτως του ότι τα πάγια ποσά υπολογισμού παρέμειναν τα ίδια.

Ο Σύνδεσμος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας δίνει ως παράδειγμα ότι τα τέλη που πλήρωνε ο Costa Marina το 2001 ήταν 275,04 Ευρώ ενώ το 2002 καλείται να πληρώσει 369,62 Ευρώ. Επίσης, το Costa Atlantica το 2001 πλήρωσε 417,08 Ευρώ, ενώ το 2002 θα πληρώσει 654,34 Ευρώ. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι οι αυξήσεις κυμαίνονται από 34-57% και εκτοξεύουν στα ύψη τα συνολικά έξοδα που καλούνται οι εφοπλιστικές εταιρίες να πληρώσουν για τις αφίξεις των πλοίων τους. ιδιαίτερα για το λιμάνι της Κέρκυρας οι επιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές, και όπως τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση "συμβάλουν στο να έχουμε τις λιγότερες προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων από όλα τα γνωστά Ελληνικά τουριστικά νησιά της χώρας μας".

Τελειώνοντας, ο Σύνδεσμος καλεί τους αποδέκτες της επιστολής να επανεξετάσουν επειγόντως τα Πλοηγικά Τέλη, επειδή ο θαλάσσιος τουρισμός και οι κρουαζιέρες, ιδιαίτερα σήμερα, διέρχονται μεγάλη κρίση. Τα τέλη πρέπει να παραμείνουν όπως ήταν το 2001, εκτιμά ο Σύνδεσμος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top